Culture Paris/France

Den gode, den onde, den blinde

I morgon kommer min mamma på besök i några dagar så i förmiddags var jag och Christophe och handlade lite mat inför helgen. Jag gillar som sagt att handla mat men p**ain m*rde vad dyrt det är med kött här. 6 euro för 500 g köttfärs och 12 euro för 1 kg kyckling. Fisk är lika dyrt. För 12 euro på Picard får man 4 laxfiléer.  

Fast det är väl sådant man får leva med när man kan köpa en bra (okej, någorlunda hyffsad, men jag är ingen Bengt Frithiofsson direkt) flaska vin för 5 euro. Eller välja mellan 15 olika camembert i mejerikylen.

Man får ta det onda med det goda, som de säger. Och blunda för det onda.

0

0 kommentarer

  • Jenny

    Haha, det kanske var därför jag tyckte det var så billigt med mat i Frankrike. Jag är ju veggie. För mig var det billgare att handla mitt i Saint Germain Des Prés än vad det är i Stockholm. Älskade Monoprix där. Och på Franpix nere på Rue Bonaparte var det ju ännu billigare1 😊 Aperivrais har förresten kommit till Sverige nu! 😊 Trevlig helg, hoppas du får det mysigt med mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.