Tankar & Funderingar

Bäst/Sämst


Västra Hamnen är också någonting väldigt positivt med Malmö. Supermysigt när det inte blåser för mycket!

I helgen var det strålande sol både lördag och söndag. Det är de dagarna då jag går brevid kanalen och solen speglar sig i vattnet som jag vet att jag valde rätt genom att flytta tillbaka till Sverige och Malmö. Då stan är vacker med sol, gula löv, frisk luft och glada människor ute. Sen när det regnar, blåser storm och är grått av moln så vill jag bara bort och undrar varför i helvete jag flyttade tillbaka till Sverige. Haha!

Aldrig blir jag nöjd 😉

Men det är sådant som kommer med att bo i det här perfekta landet Neutralt & Politiskt Korrekt. Även om jag saknar Paris så tycker jag väldigt mycket om min hemstad. Om man bortser från att det ALLTID är jag som hälsar först på grannarna(med undantag från killen som alltid står och röker när jag kommer hem och Lisa som hyr min syrras lägenhet), att hela landets nöjen och aktiviteter innebär att man måste planera och strukturera och den outhärdliga reklamen ”nu blir det fredagsmyyyys”.

Det som är bra är helt klart att människor är snabba och serviceinriktade i butiker, att kunna sitta och mysa med en kaffe i en soffa på vilket fik som helst(i Paris är det Starbuck’s eller ett brasserie med aluminiumstolar), att på vintern är det iafl torr luft och inte ”humide”(på svenska?) och ”ända in i benmärgen-kallt”, allt gott bröd man kan äta till frukost och såklart att jag kan bo på 36 kvm till en lagom summa i stället för 8 kvm för 400 euro.

Det är lite komiskt att man bara märker av allt det här när man bott utomlands ett tag. Det är som att allt kommer fram mycket mer när man fått lite perspektiv. Innan var man ju ”i smeten”.

Vad tycker ni är bra/mindre bra med Sverige?

0 kommentarer

  • Karin

    hehe sats har jag ändå hröt ska ha grymma pass.. du kan inte tänka dig hur det här "tantpasset" är.. haha.. mamma har visat/berättat lite och jag bara garvar.. ska bli en upplevelse. kanske kan smygfilma lite:D haha
    hoppas du har en fin dag:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.