Okategoriserade

Årsmål 2016

 
Jag hittade ett inlägg hos Michaela Forni (som för övrigt verkar vara en otroligt gullig tjej) som inspirerade mig till att göra samma sak. Det var en lista med årsmål får 2016. Nu är det ju snart mars, men det är fortfarande 9 månader kvar av det här året. Jag känner att jag behöver motivera mig själv med olika delmål och när det är skrivet svart på vitt så är det kanske lättare att följa dem. 
 
Sedan är det såklart viktigt att inte se det som ”krav” och måsten, utan som någonting man önskar uppnå. Om jag inte klarar allt så måste det få vara okej. 
 
♦ 1 – Vara snällare mot mig själv. Jag har tyvärr inte varit det under 2015 och många gånger så har jag fått ångest för någonting jag sagt eller gjort. Jag måste bli bättre på att förlåta mig själv och gå vidare. Inte tillåta skuldkänslor och förebråelser. Detta året ska jag behandla mig själv med respekt och berömma mig själv för det jag gör bra.
 
2 – Bry mig mindre om vad andra tycker och inte spendera en halv dag med att hänga upp mig på mina handlingar. Jag måste sluta tvivla på mina val, värderingar och åsikter. Därför är även ett mål att jobba på min självkänsla för det är där det sitter. Jag har börjat rycka lite mer på axlarna åt vissa människor i min umgängeskrets och har insett att många som säger dumma saker eller beter sig konstigt, egentligen är okunniga och osäkra på sig själva. And it’s not MY problem.
 
3 – Fortsätta att gå i terapi och tänka på det som vi pratar om under samtalen i vardagen. Bearbeta, avsluta och gå vidare. Det kommer förhoppningsvis tränga bort den där ångesten som ibland kommer smygandes, samt hjälpa mig att förverkliga punkt 1 och 2.
 
4 – Få bättre koll på min ekonomi och sluta köpa dyra saker spontant. Jag lever inte över mina tillgångar, men jag har köpt så mycket kläder och har lagt onödiga pengar på fika ute. Under 2016 vill jag ha kontroll över vad jag lägger mina pengar på. 
 
5 – Hitta tillbaka till min arbetsroll och inte ha för höga krav på mig själv. Jag ska bli bättre på att organisera min dag och inte ”ta med mig jobbet hem”.
 
6 – Sluta skjuta upp viktiga saker, men samtidigt tillåta mig själv att prioritera det jag VILL göra framför det jag BORDE göra. Det ökar bara stressen att låta diskberget växa och att skjuta upp ”jobbiga” samtal eller konfrontationer. Dessutom MÅSTE jag prioritera sömn för jag fungerar inte när jag inte sover ordentligt. Däremot ska jag inte ge mig själv dåligt samvete om jag inte orkar träna en dag.
 
7 – Göra någonting åt de projekt jag länge haft tankar på att förverkliga. Jag vill inte säga vilka de är, men jag ska skriva ner dem i den här fina boken som jag fick av min syster. Hon sa att ”där får du bara skriva ner bra saker”.
 
8 – Fortsätta att träna regelbundet och även börja på dans. Jag skulle även vilja anmäla mig till en fotokurs eller gå med i en kör. Detta är dock en parentes och i mån av tid. 
 
9 – Laga mer mat och få en bra rutin på mina måltider. Äta vitamintillskott. Minimera sockerintaget.
 
 10 – Spara ihop till en längre resa efter sommaren eller i vinter. Jag känner att jag behöver komma iväg längre bort och få uppleva någonting utanför Europa. 

 11Stressa mindre och bli bättre på rutiner. Lägga mig i tid så att jag får tillräckligt med sömn, vilket i sin tur leder till mer energi under dagen.
 
 12 – Skala ner på sociala medier. Detta har jag redan gjort, men jag ska fortsätta med det. Bloggen är annorlunda, för att skriva och fotografera än mina intressen, men däremot är jag trött på att känna att jag hela tiden måste hålla mig uppdaterad och vara tillgänglig. Jag vill läsa mer, lägga ifrån mig mobilen, sluta engagera mig i alla andras liv (förutom mina närmsta vänner såklart). Jag orkar inte matas med femtioelva selfies med putiga röda läppar, info om någons bebis som bajsade för första gången eller privata meddelanden mellan par som vill hälsa att de är kära i varandra ifall de skulle glömma att säga det när de ses i slutet av dagen. Haha, ja det märks kanske att denna punkt är den viktigaste? Jag ska bli bättre på att lägga ifrån mig mobilen och göra annat. Läsa, se på film, lyssna på musik, prata, titta på folk.
 
Jag har många mål som ni ser, men nu mer än någonsin behöver jag det. Förhoppningsvis kommer jag uppfylla i alla fall hälften, haha.
 
HAR DU NÅGRA MÅL FÖR 2016?
 
 

0 kommentarer

  • Ellinor

    Vilken bra och genomtänkt lista! Det är så lätt hänt att bara hasta på i full fart framåt. Kanske att man har några diffusa mål där långt borta, men det är lätt att glömma av de mindre och mer konkreta målen. De mål som faktiskt gör skillnad. Jag skall ta mig en funderare på mina egna mål. Någonstans är det just där man får börja – att faktiskt ta sig tiden och prioritera sig själv.

  • Elin

    Jag känner igen mig på i stort sett alla punkter, känns som att det här är en lista som jag skulle kunna ha skrivit till mig själv. Det borde jag nog göra det faktiskt, skriva en egen lista att ta fram när livet känns tungt. Tack för en mycket bra blogg! Må så gott och kämpa på! /Elin

  • Christine&OtherSweetStories

    Tack Elin! Kul att du gillar den, det betyder mycket att höra det. Lycka till med listan och ta hand om dig. Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.