In the kitchen

Quick but healthy dinners

 

Som en del av mina mål för 2016, så försöker jag att avvara tid för matlagning. Ibland är det svårt att hitta motivation när jag är trött och hungrig, särskilt på vardagskvällarna. Det här att laga en komplicerad och tidskrävande middag när man ska äta den ensam är inte alltid så lockande. Dessutom kommer jag ofta hem sent efter träning eller jobb. Då ska det gå snabbt, och jag duschar alltid på kvällen, vilket jag helst gör innan jag äter så att jag bara kan koppla av sen. Så att stå vid spisen en timme när jag kommer hem undviker jag om det går. Fast det går faktiskt att slänga ihop en nyttig måltid utan att behöva göra just det. 

 

Fisk tinar snabbt i ljummet vatten och under tiden kan jag förbereda grönsaker eller skala potatis. Sedan lagar jag ofta i ugnen vilket ger tid till att till exempel duscha (jag gör alltid det på kvällen när jag ska upp tidigt nästa morgon), förbereda för morgondagen eller kolla på en serie. Kött eller kyckling kan enkelt marineras i förväg och då blir det ju även mört och gott. Om jag inte har ork eller tid för matlagning så slänger jag ihop en omelett och en lätt sallad med avokado, tomat och mozzarella. Älskar den kombinationen! 

 

Dessa bilder är från förra veckan. Torskfilé med ugnsstekta grönsaker är en favorit. Igår lagade jag kycklingfilé i ugnen med potatisgratäng. Det senare blev det över av, så det äter jag idag med en laxfilé och kokt grön sparris. Jag älskar att äta det med olja och flingsalt. Det påminner mig om min tid i Paris eftersom att jag ofta köpte sparris hos min lokala grönsakshandlare. 

 

Medan laxen tinar ska jag tända ugnen, diska, ta en snabb dusch, lägga fram kläder för i morgon och dra på mig myskläderna. Multi-tasking och effektivisering som sagt. 

 

0

0 kommentarer

  • Christine&OtherSweetStories

    Ja men huvudsaken är ju att du tycker att det är gott och det inte blir mackor varje kväll, sen gör det ju inget om favoriträtterna varvar varandra 😊 Men ja testa, det ÄR gott! Se bara till att steka i massa smör innan du slänger in i ugnen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *