C'est la vie

Annorlunda matvanor


Jag föregår med gott exempel där med min kaka.

Första natten på sex veckor i min lägenhet. Jag sov himmelskt! Nu har jag ätit lite frukost – av det jag faktiskt hade hemma – och myser i sängen medan jag slötittar på TV. Åh vad jag älskar min säng. Jag har saknat den riktigt mycket.

Jag sitter och tittar på ett brittiskt program på TV om en liten tjej (typ 10 år gammal!?) som har ätstörningar och bara äter snacks och choklad. Nog för att jag var kräsen när jag var liten, jag levde på pannkakor och köttbullar. Och fläskfilé med bakpotatis hos farmor och farfar. Den enda grönsaken jag tyckte om var morötter och min mamma fick muta mig för att prova broccoli, haha. Men HUR kan man som förälder från början(för det är ju de som köper det) tillåta sitt barn att leva på godis och kost baserad på socker och salt utan några som helst näringsämnen? Att de uppmuntrar ungen att sitta på en restaurang och käka choklad. Det är ju sjukt. Jag har för övrigt aldrig förstått familjer som ALLTID har godis och chips hemma. När jag var liten var det en godispåse till Fångarna på fortet eller Småstjärnorna. Väldigt sällan godis eller läsk mitt i veckan.

Mina fördomar om att engelsmän äter dålig mat har byggts på ännu mer. Pizza, korv med bröd, choklad, fiskpinnar och pommes frites..? Vilken allsidig kost!

Appropå mat, så ska jag sätta igång och städa mitt kök. Bort med byggdammet!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.