Travels

When in Stockholm


Bild härifrån.

Jag och älskling ska på bröllop i Stockholms skärgård om ett par veckor och tänkte stanna i huvudstaden ett dygn eller så innan vi åker till landet. Jag känner till staden väl eftersom det varit lite av mitt andra hem under hela min uppväxt. Jag var där 2-4 gånger per år upp till 20 års ålder för att hälsa på familj och vänner. Så söder, gamla stan och centrum känner jag till väl.

Däremot skulle det vara roligt med lite tips från inbitna 08:or. T ex mysiga parker, caféer, restauranger, shopping etc. Jag har tänkt att vi ska till Djurgården t ex, men det är väl ganska stort? VAR ska man gå?

Så har ni några tips på vad vi inte får missa i Stockholm? Det handlar alltså om 1-2 dygn vi har på oss.

0 kommentarer

 • Anna

  Terrassen högst upp på Sjöfartshotellet Scandic vid Slussen. Vidunderlig utsikt över Stockholm och Djurgården. Annars Gondolens bar om det regnar.

 • Maria

  Ni måste ju gå till Skansen! Älskar Skansen, är där jämt. Hehe. Annars ska Rosendahls trädgård vara fint har jag hört, har inte varit där.

 • Karin

  Mitt favoritstalle, men det kanske du redan kanner till, ar Fjallgatan hogt uppe pa soder! stockholms basta glasstalle med utsikt over hela stan.

  Pa djurgarden finns till ex cafeet Bla Porten med massor av svenskt fikabrod, kakor osv. Annars ar det mysigt att bara strosa runt. Det finns ju en del serveringar ocksa som typ Josefinas. Lite snobbigare men valdigt stockholmsk miljo!

 • Robin

  Jag säger Sodra Bar (Södra Teaterns bakficka, ingång bredvid Mosebacke) för drinkar på kvällen, strålande utsikt, god öl och ännu godare drinkar samt mysiga sittbänkar med dynor runt hela. På Djurgården är det Josefinas som är bäst. Brunch på Elverket på Östermalm, jättegott allt möjligt inklusive färska våfflor!
  Promenera kan man göra på Djurgården, men Hagaparken är också fin. På PUB finns numer väldigt bra shopping, Awesome Rags bl a, och så Urban Outfitters, COS, Filippa K och en massa annat på Biblioteksgatan.
  Ni kommer få det så mysigt ^_^

 • Robin

  Jajuste, vill ni sitta någonstans där det är bra att titta på folk (många olika kul som passerar) så rekommenderar jag Sturehof för middag.

 • Sandra

  Oj, det finns så mycket man vill rekommendera men några :
  – På Djurgården gillar jag Djurgårdsbrunn och Rosendals trädgård. Vid Rosendal kan ni promenera i trädgårdarna och äta lunch inne i växthusen eller ute.
  – Caféer skulle jag rekommendera ex Sturekatten på Riddargatan.
  – Är inte någon barexpert, men vill man se Stockholm på bästa sätt kanske Gondolen vid Katarinahissen, Mosebacke på Söder eller Himlen därtill i Skrapan är kul att besöka.
  – Fotografiska museet är värt ett besök !
  – Parkhäng skulle jag rekommendera Humlegården, Hagaparken eller Djurgården.
  Du får berätta sen vad ni valde att göra här !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.