Paris

What to expect if you want to live in Paris

 

 

De håller på att renovera fasaden på huset och för tre veckor sedan hade de sönder vårt fönster. Tror ni att de lagat det ännu? Nej så klart inte! Frankrike är inte direkt känt för sin effektivitet och att få saker gjorda snabbt. Jag har tjatat på dem flera gånger och idag frågade jag var tusan som pågår. Först säger han att de beställt en fönsterruta och att de ska byta den i morgon eller på måndag. Sedan knackar han på för att fråga efter en tumstock (borde inte hantverkare ha sådant?!) så han kan mäta rutan. Hmm, om de beställt en ruta borde de väl redan ha mätt hur stor den beställda rutan ska vara? 

 

Det här är så typiskt Frankrike och fransmän. Det tar hundra år för dem att renovera ett hus bara för att de jobbar typ 3 timmar i veckan. Vissa dagar ser jag dem inte ens.

 

Några exempel: Vi byggde en bro mellan Sverige och Danmark på fem år. De byggde ett köpcentrum under samma tidsperiod. Det tog tre dagar för mig att få mitt id-kort när jag beställde det i Sverige. Det tog tre ÅR för min kollega att få sitt Carte Vitale (ett sjukkort i Frankrike). En vän till mig som bodde i Paris under en period hade stopp i sitt badkar. Hyresvärden hällde i giftiga medel så det blev värre. Hon kunde inte duscha på flera månader. Hon ringde flera gånger. Ingenting hände.

 

Såhär fungerar det. Jag kan lova er att det prövar mitt icke-existerande tålamod många dagar. Särskilt trötta vardagsmorgnar. Man måste förvandlas till en artig bitch för att de ska få ändan ur vagnen. 

 

The fabulous Paris life.

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Jo tack det där märkte jag av förra sommaren i Frankrike också. Kan säga att Cyprioterna inte är så himla effektiva heller, haha! Ibland undrar man verkligen hur många hjärnceller det finns i det här landet egentligen.

 • Jenny

  Haha! Jag bodde i Nice förra året och när det blev stopp i vår toalett tog det lite drygt en vecka innan vi kunde använda badrummet igen. Snacka om tur att vi hade snälla grannar som vi kunde knacka på hos i tid och otid. Suck på det!

 • Sofia

  Här är det lite same same med det där med effektivitet. Min nya lya skulle tex få en balkong i år. Har de ens börjat? Nej då…

 • Bella

  Förhoppningsvis kan de fixa det innan vintern…! Håller tummarna för er 😊 Här är det exakt samma sak.. de bygger hus på andra sidan gatan (4 hus på en tomt där det tidigare stog ett, fattar inte hur det ska få plats). De är här 2 timmar då och då, ibland på lördagarna, och mestadels av tiden står de och snackar fotboll… Sen är iofs nästan alla byggare portugiser..är det samma hos er? Frankrikes polacker typ?

 • Susie

  hahahaha det skulle nog pröva vem som helsts tålamod! Bryssel är precis likadant… En bit av vårt tak ramlade ner pga mögel och vattenläcka från grannen ovanför oss. Det tog 2 veckor innan hyresvärden hörde av sig till oss efter att vi lämnat VÄLDIGT många meddelanden på alla möjliga vis. Det tog 1,5 mån innan hyresvärden ens ordnade så att någon kom och inspekterade det hela. Det tog 2 månader innan de valde att fixa läckan så det slutade "regna" ner vatten genom hålet. Nu har det gått över 4 månader och de har fortfarande inte lagat hålet i taket… Suck.

 • Christine&Paris

  Ja usch. Hemskt att det ska ta sådan tid för dem! Förstår verkligen inte var felet ligger. Någon seg och oeffektiv kromosom som alla fransmän har? 😉

 • Carina

  Haha, de där med artig bitch låter bekant. Det jag märker här i Spanien/Madrid jämfört med Finland, är att man måste jobba hårt själv för att komma någonstans. Det är hård konkurrens om jobben och det finns inte en massa bidrag och sånt. Ingen annan än familjen hjälper dig automatiskt. Byrokratin är som den är, man måste lära sig handskas med latmaskarna som håller i den där stämpeln du desperat behöver. Man måste t.o.m.vara lite egoistisk och framåt för att ens rymas in i metron (inte få sittplats, utan helt enkelt rymas in..)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.