Paris

”Vem är du och vad har du gjort med min dotter?”


Har jag gått och blivit fransk redan?

Ikväll har Helene och Olivier haft lite vänner över. Helene gjorde en riktigt god middag bestående av fläskfile(my favorite!) i svampssås(jag har blivit invigd att tycka om champignoner), haricot verts och sallad. Haricot verts är ju gröna bönor för er svennar utan minsta kunskap om franska språket. Faktiskt godare än jag tyckt innan, har aldrig gillat det förut. Även camembert har jag börjat tycka om.
Innan dess smakade jag på fois gras. Och där blev jag ganska förvånad, för det svenska namnet för det lurar en lite, det är gott! Sen kan man ju disskutera om moralen i det hela…

Vad är det med mig? Mamma kommer bli misstänksam.

"Vad säger du, gillar du fois gras? Champignoner också? Och du sa att du drack röd vin och sallad med dressing? Vem är du och vad har du gjort med min dotter!?"

Kan riktigt se mammas nöjda min framför mig. Äntligen äter hon normalt!

Till efterätt blev det kladdkaka. Helene råkade ha i bakpulver istället för vaniljsocker, haha! Så hon blev inte så nöjd med kakan… men jag tyckte den var skitgod!
Ikväll har jag också pratat på msn med Lina, Sofia och Sophia. Saknar mina fina vänner och det ska bli kul att få höra om vad de haft för sig senaste veckorna! I miss them all. Dessutom så är det redan lite planer gjorda för när jag kommer hem. Roligt! 🙂

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.