Paris

Those macarons from Ladurée

 

 

Jag har aldrig förstått hypen kring Ladurée. De är dyra, överskattade och inte alls Paris godaste macarons (uttalas för övrigt mackarååå på franska). Ändå springer varenda mode-bloggerska till Ladurée i Stockholm och köper en låda med sex små kakor för 160 spänn. När jag tänker efter tycker jag inte om eskalerande trender överhuvudtaget. Det är väl därför jag inte har en iPhone och hela tiden vägrat köpa lacktights även fast det var SÅ inne 2011.

 

Hur som helst. Jag köpte tre stycken av deras macaroner på Charles de Gaulle när jag flög till Sverige i oktober för jag ville testa en gång till. Ge dem en ärlig chans. Jag ångrade mig så fort jag ätit upp alla tre. Rose Petal smakade ungefär som sådan där toalettspray luktar, den med caramel au fleurs de sel var seg och smaklös och den tredje minns jag inte ens. Den smakade bara tråkigt. 5,50 euro som jag hade kunnat lägga på annat. På det lokala bageriet kostar en hel låda lika mycket.

 

Nej, jag förstår fortfarande inte hysterin kring Ladurée. Jag tror jag håller mig till mina favoriter i fortsättningen.

 

Vad tycker ni om Ladurée? 

 

 

 

0 kommentarer

 • Anna . P

  Har aldrig smakat så vet inte.. Men att jag faktiskt inte har testat kanske säger nått? 😉 Däremot är jag sugen på att testa att göra egna! Har förstått att det inte är den lättaste lilla kakan att baka. Men bara därför blir jag extra nyfiken & känner att jag måste testa! 😊

 • christin

  Alltså, I LOVE THEM! Det är ju nästan en klyscha att gilla dem. Kanske inte märket är det viktigaste, men jag gillar själva kakan. Tar alltid två stycket och det är alltid hallon och pistage. Dem är bäst.

 • Erin

  I love Laudrée, but I’m going to try other kinds in March when I’m there again. I think you must have gotten a bad batch, since it’s at the airport they probably dont’ make them there, but rather they are shipped in from another store location. That’s the only way to explain the salted caramel macaron from being anything less than divine. Those are my favorite. So melty and creamy, usually. Do you like Pierre Herme better?

 • Elaine

  Bra att veta att de där inte är något att ha då och det är billigare på pattiseriet (antar jag?). 😊 Sen satt jag och läse blondinbellas kommentarer till inlägget där hon planerade att luncha i Paris. Kom till din kommentar och tänkt "här är det någon som verkligen kan Paris som skriver" och ja sen såg jag att det var din adress! 😊

 • Anna

  Har aldrig förstått hypen med macarons öht när det finns så mycket annat gott i patisserierna… tartelette aux framboises, croissants aux amandes… mmm… Macarons har ju blivit en svennekaka. Trist och alldeles för söt.

 • Isabella

  Tycker faktiskt de som man köper på Carrefour för 4.20/8st är godare än de från Ladurée 😋 Men macarons blir ju inte heller lika speciellt bland alla läckerheter som finns här i frankrike… Sen så är kan det vara kul att köpa en ask från Ladurée och ge som present bara för att det är väldigt fina askar. Gav tex 6 st i en extra fin ask till mina vänner i en del av en bröllopspresent, vilket de iaf uppskattade en hel del 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.