Paris

The streets I’ve walked and the places I’ve seen

I morse kollade jag på Rachel Zoe Project och avsnittet då de är i Paris. Alla program, serier eller filmer som filmas i Paris gör mig besatt att lokalisera platser jag varit på.

Ibland vet jag vilka platser det är, ibland vet jag inte. Exempelvis kanske jag ser en gata i 8:e, tills jag inser att det är filmat vid Bastille (andra sidan stan). Nej det var nog inte den gatan då. Någonting som dock var ganska häftigt, det var att se Midnight in Paris. Ni vet i början då de visar bilder från olika platser i Paris. Jag och Christophe satt och viskade ”där har vi ätit middag” och ”den gatan har vi gått på”. Sen gick vi ut från biografen och var i… ja just det, Paris. Mäktigt.

När jag bodde där blev jag så blasé till slut. Man vänjer sig vid Eiffeltornet och kyrkor som inte ens skulle få plats i Arlöv.

Men ibland inser jag att det är någonting speciellt med Paris.


När Blair i Gossip Girl möter sin prins Louis, står de och tittar på tavlor i Musée d’Orsay.


Har ni sett Paris Je t’aime? Ni vet i filmen med Elijah Wood, då han ramlar ner för en trappa? Detta är den trappan. Den ligger 5 minuter från min killes förra lägenhet.


I Sofia Coppolas reklamfilm för Miss Dior Chérie är delvis inspelad i Parc Monceau. Den lilla vita bron är den de står vid och byter saliv.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.