Movies & TV

Taken 2 – Årets första besvikelse

 

 

Igår kväll såg vi Taken 2. Jag gillade den första filmen för den var verkligen spännande och välgjord. Tvåan var bara pinsam och en besvikelse. Den var inte ett dugg spännande och de har gjort så många misstag i filmen så man undrar om någon ens gjort någon check up före. Christophe satt och skrattade och skakade på huvudet ibland, haha.

 

Warning, spoiler alert! (inte för att det gör något för filmen är bara waste of time och så himla förutsägbar)

 

För det första så tror jag inte att en amerikansk tjej som håller på att ta körkort med hjälp av en automatväxlad bil skulle kunna köra en bil med växellåda i 80-100 km i timmen i trånga gränder under stress med sådär 6-7 kollisioner under resans gång. Sedan det där med granaterna. Alltså, seriöst? Det tar inte 4 sekunder för ljudet att färdas 4,5 km. Dessutom finns det ingen ambassad i Istanbul – bara ett konslulat – för den ligger i Ankara. Det är inte heller så troligt att den skulle vara vaktad av militären och en halv armé, utan den vaktas oftast av lokala vakter precis som i de flesta ambassader. Sedan undrade vi båda varför Neeson gick runt och räknade och tänkte tillbaka på kyrkklockor för att hitta mamman. Det spelar ju ingen roll när han aldrig varit där tidigare…? Anledningen till att han räknade tiden och memorerade riktningar (vilket för övrigt inte heller är särskilt trovärdigt) i skåpbilen var för att de blev tagna till det första stället. Så antingen har de hoppat över en scen eller så är vi både helt bakom flötet. Någon som kan förklara?

 

Handlingen orkar jag inte ens kommentera. Pappa kriminell vill hämnas på Neeson för att han dödade hans junior-kriminell som i sin tur kidnappat hans dotter och försökt sälja henne. ”Min son är en bra pojke, och du dödade honom”… blabla. Och så lite ”moahaha!”-skådespel på det. OMG.

 

Nej, har ni inte sett denna så se någon annan film i stället. Argo är betydligt bättre!

 

 

 

0 kommentarer

 • ida

  Hörde samma sak av min bror som också redan sett den !:( Jävligt trist då 1:an var en bra film ! Själv ser jag ser jag fram imot "snabba casch 2" som kommit ut på dvd nu !:D ska se den i helgen och hoppas verkligen den är bra !!!:D ha de fett nice! ps skulle bli jätte glad om du skulle vilja titta in på min blogg och kanske till och med kommentera ?:D

 • Malin

  Ja, jag blev också så besviken! 😟 1an var ju så bra, hade väldiga förväntningar på 2an. Väntade ganska länge med att se den då jag var så rädd för att bli besviken. Och så blev man det… Enda lilla plusset var att få se Liam Neeson. Gillar honom skarpt. I wish he was my dad.

 • Madeleine

  Usch. Den hoppar jag över! Om ni (du?) planerar att se "snabba cash 2" så förbered med kaffe! Senare spiderman-filmen var sjukt dålig! Att vi slösar bort värdefull tid på skitfilmer. Att det slösas värdefulla pengar på skitfilmer….. Kram

 • Aaron

  Well I was intrigued by the plot and trust the personnel to make it worthwhile, even it’s it’s not Oscar material, I’ll def watch it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.