Paris Tips

Ta bussen till Triumfbågen

Paris har ett väldigt bra metrosystem och det är inte särskilt svårt att lära sig heller. Men ibland är det trevligare att åka buss. Dels slipper du alla kareokesångare och svettstinkande vagnar och sen ser du så mycket mer av staden. Om man inte åker 8.30-10 på morgonen eller ca 18.30-20.00 på kvällen(rusningstid) så är det ett perfekt sätt att ta sig fram.

Några tips på bra bussnummer:

73 Går längs hela Avenue des Champs Elysées. Om du tar den från Musée d’Orsay hamnar du till slut i vid Port Maillot och sen Neuilly. Om du inte vill så långt hoppar du av vid Triumfbågen.

31 Ta den från Etoile(Triumfbågen) upp till Gare Cardinet, därifrån kan ni gå över bron till den mysiga parken Square des Batignolles och ta ett glas på någon av barerna i samma område.

74 Hoppa på vid Place de Clichy och åk ända ner till Hôtel de Ville, på vägen åker man på smågatorna i 9:e och sen vidare ner till Louvren och längs Seine.

94 Åk från St Lazare och följ med hela vägen ner till vänstra standen och Montparnasse. Längs vägen åker man förbi lyxiga kvartren vid Madeleine, Place Vendome och Place de la Concorde (där Marie Antoinette halshöggs) och vidare ner i 7:e.

27 Från Opéra går den hela vägen ner till 6:e och Jardin du Luxembourg. Det bästa? Du susar förbi Louvren på vägen!

43 Åk från Avenue Ternes och sen gör du ett pit stop vid Musée Jacquemart André för en bakelse på cafét. Åk sen vidare till Havré Caumartin för sko-shopping på Galeries LaFayette.

Man kan betala på bussen MEN man måste köpa ny biljett för varje byte! Om man ska vara i Paris mer än fyra dagar lönar det sig mer att köpa ett ”Passe Navigo”, alltså ett kort för buss, metro och tram. Det kostar drygt 20 euro för en vecka och det gäller bara måndag till söndag, men ska man vara där tors-mån och man vet att man kommer åka mycket så lönar det sig ändå. Det finns även turistpass som gäller för t ex 3 eller 5 dagar och då får man rabatt på vissa sevärdheter och t ex Disneyland. Dock är det dyrare.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.