C'est la vie

Swedish Meatballs & French Fries

 

 

Det verkar vara lite svensk-tema på min blogg just nu. Vi kör detta inlägget också, sen får vi nog återgå till lite franskt och Paris. I eftermiddags var jag och Sofia på IKEA. Tack vare henne köpte jag inte halva varuhuset, men jag ångrar faktiskt att jag la ifrån mig den där lila ljushållaren.

 

Hur som helt en trevlig eftermiddag och även om köttbullstallriken inte ser så fräsch ut så lovar jag att det var grymt gott. Köttbullar kan göra vilken utlandssvensk som helst lycklig som ett litet barn i leksaksaffären. Det var kul också att se alla fransmän som åt köttbullar med lingonsylt och pommes frites. Alltså…? Det kan ju bara inte vara gott?

 

Jag fick förklara för ett gäng fransmän också vad man använder en slickepott till ”Qu’est-ce que c’est ça? Comment on l’utilise?” *, frågade en i sällskapet de andra. ”Man har den till att baka… duh!”, sa jag att skakade på huvudet sådär som franska servitörer gör när man ber om att få isbitar i läsken.

Nej det gjorde jag så klart inte. Men jag förklarade för dem och fick till svar: ”aaah..”.

 

Som att det inte är uppenbart?

 

 

* Vad är det här? Hur använder man det?

 

0 kommentarer

  • Freedomtravel

    Pommes frites och lingonsylt lät inte som en höjdare…! Förresten har jag liksom aldrig riktigt fattat det där med swedish meatballs… det är väl framför allt kombon med potatis/potatismos, gräddsås/brunsås och lingonsylt som är svensk? Jag menar, köttbullar kan man väl få typ överallt, fast då ligger de liksom i en tomatsås och serveras med pasta (typ Italien) eller nån annan variant…

  • Ellinor

    Pommes frites och lingonsylt? Hade du sagt ketchup så ok, men sylt? Skönt att kunna få en liten del av Sverige även om utlandssvensk. Nu är det dessutom inte lång tid kvar innan du åker tillbaka till Sverige. Hur länge blir du hemma denna gång? Kram

  • simone

    Haha! Såklart man ska ha en slickepott! I min pojkväns hushåll i Spanien vet de varken vad en visp eller ett decilitermått är ^^ Sånna gånger känner man sig verkligen utländsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.