Weekend

Sunday Brunch

 

Finns det någonting trevligare eller godare än att äta en riktigt stor och lyxig brunch på söndagar? När jag bodde i Paris åt jag inte så ofta brunch ute eftersom att det faktiskt är ganska dyrt. I alla fall om man jämför med Sverige. Här kan man äta lyxbrunch för 250 spänn. I Paris kostar det mellan 40-60 euro om du ska ha en buffé eller äta på en av de finare hotellen. En vanlig brunchtallrik med ägg, bacon, kaffe, juice och croissants ligger på sådär 20-30 euro. Det hade jag inte råd att unna mig varje helg. Så oftast gjorde jag egen på helgen. 

 

Denna bilden är från 2013 när min syster var på besök i Paris. Här är jag igång med att steka bacon och grädda pannkakor. Det där första är dessutom ganska svårt att få tag på så som vi är vana vid det. Bacon i Frankrike kan lika gärna se ut som en stekt skinkskiva. 

 

Idag står jag förresten och säljer på loppis! Jag hoppas på att bli av med en del krafs och kanske tjäna några hundralappar på köpet. 

 

0 kommentarer

  • Magdalena

    Vad kul. Stod också på loppis. Fast denna gång bakluckeloppis i Staffanstorp. Så himla dåligt. Fick höra denna skulle vara bra men noll människor pga vädret. Kasst. Brukar alltid stå på drottningtorget i Malmö annars. Så ville testa nytt ställe. Men tror jag ger det en ny chans när sommaren väl behagar visa sig. Fick liksom stå i halsduk o luva uppdragen idag.

  • Emelie - Lever drömmen i Paris!

    Ja, jag har letat bacon urlänge! Vet du något ställe det definitivt finns? Hittar bara den rökta skink-sorten 😉

  • Christine&OtherSweetStories

    Kolla på franprix, jag brukade köpa där. Eller Leclerc om du har en sådan nära? Och leta efter Poitrines de porc. Herta har en sort som funkar bra 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.