C'est la vie

Stolt svensk

Förutom lite köksgrejer och ljushållare, så kom jag såklart tillbaka med lite svenska ”matgrejer”. Flädersaft och Marabou Daim är två favoriter som är svåra att hitta i franska mataffärer.

Lite stolt blir man dessutom när ens internationella vänner fastnar för svenska varor. T ex så blev Precious väldigt glad i en Flädersaft-flaska och drack nog upp resten av det jag glömde hos henne, sen åt Iryna upp halva min påse med kardemummaskorpor när hon var här i fredags.

Och allt svenskt över huvudtaget. Som H&M, vilket är jättepoppis i Paris! ALLA handlar på H&M och IKEA och tycker att det är genialiskt billigt. Sen är vi svenskar populära att anställa, vi har rykte om oss att vara ärliga, ordentliga och arbetsamma. Samma med att söka boende. Vissa vill uteslutande hyra ut till svenskar. Det är som Bruce sa till mig igår. Han lånade ut sin lägenhet till mig när han var på affärsresa, när vi bara träffats 2 gånger. Det gör man inte till vem som helst, och han sa att det delvis var för att jag var svensk och han fick intrycket att man kan lita på svenskar.

Det gör en lite stolt över att vara just svensk. Men bara här, inte hemma. Där blir man skitirriterad på alla svennar som tror att man är psykopat om man tittar på dem och ler.
Haha!

Nu blir det DHW tillsammans med min flädersaft och choklad. 🙂

0 kommentarer

  • Ellinor

    Ja, visst har svenskar ett gott rykte om sig…för det mesta i alla fall. Åker man som tjej till en partyö eller liknande är det något helt annat 😋

    Svenska delikatesser sedan är i en klass för sig och jag tror att man uppskattar dem än mer när de inte är lika tillgängliga som här hemma.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.