Movies & TV

Sagan ger oss svar, varje väsen har skönhet innuti

Jag har precis tittat på Skönheten och Odjuret som gick på TV idag. Det är faktiskt min absoluta favorit av alla Disney-filmer och jag har säkert sett den 10 gånger. Jag minns när jag var liten och såg den på bio. Jag drömde mardömmar i flera nätter efter det, haha. Jag var nog bara 8 år då, om jag inte minns fel. Den är ju faktiskt ganska brutal.

Har ni förresten tänkt på budskapen i de gamla Disney-filmerna? De nyttiga värderingar vi matades med som små. Man ska vara god mot de som är annorlunda, man ska följa sitt hjärta, man ska älska sin näste, man ska försvara de som är svaga, alla förtjänar en andra chans, man ska inte döma människor efter utseendet. Moralpredikningarna är gömda i sånger och handlingen.

Hur är det nu i nya filmer och barnserier? Är det inte mer meningslöst våld och ytligt? Jag har inte så bra koll. Det enda jag vet är att det inte alls är lika mysigt när de är datoranimerade.

Ja, här kommer det: Det var bättre förr.

Nu ska jag snart cykla bort till Sophia och Joakim där det blir middag. Mysigt.

0 kommentarer

  • Cat

    Andra verkar mesta fokusera på hur disneyprinsessorna ser ut och "mina barn ska minsann inte få se Disney för då kommer de tro att kvinnor alltid behöver en man för att klara sig…" Så himla skönt att se att de finns de som fokuserar på det som faktiskt är fint och bra med filmerna.

  • Karin

    Jag håller med om att Disney har väldigt bra budskap! men samtidigt är det lite tråkigt att de inte kan ha prinsessor och prinsar som ser lite mer annorlunda ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.