Vardagslyx

Routine de matin

 

 

Jag hade svårt för att somna igår kväll, men tog mig ändå upp i tid för att hinna ta det lugnt på morgonen. För mig är det väldigt viktigt att få en bra start på dagen. Jag behöver äta frukost och ha någon slags rutin. Morgonen sätter stämpeln på min dag. Om jag får stressa går det genom dagen som en röd tråd och jag känner mig bara trött och omotiverad. Jag har ätit en bra frukost som ser ut ungefär som på bilden, som egentligen är tagen i lördags morse. Det är kanske lite töntigt, men jag brukar köpa med mig tunna skivor rökt skinka från Sverige. Här har de bara sådan där tjock skinka. Jag gillar inte det alls. Müslin är också från Sverige då de här är alldeles för söta och oftast innehåller choklad. De har i princip choklad i allt man äter på morgonen.

 

Nu ska jag strax dra iväg till kontoret. De närmsta veckorna är ju för övrigt ganska behagliga då det är röda dagar tre veckor i rad. Jag jobbar fyra dagar denna veckan, fyra nästa och veckan efter det jobbar jag bara tre dagar. Underbart!

 

 

0 kommentarer

 • Jënni

  Hej Christine! Jag har följt din blogg ett tag nu, och du verkar vara en härlig brud med båda fötterna stadigt på jorden. Jag ska faktiskt eventuellt flytta till Paris över sommaren (hoppashoppashoppas!) och undrar om du skulle kunna tänka dig en fika eller ett glas vin med en läsare? 😊 Kram Jënni

 • Bella

  Mmmm chokladbrioche till frukost! Min favorit haha Skönt att du kunnat hålla vid vid dina svenska (nyttigare) vanor. I detta hushållet äts bara frukostkakor och annat sött. Och fy tusan för din påskhelg! Skönt att det löste sig till slut och att du har bra folk runtom dig som är där när det krisar! Ha en bra vecka nu 😊

 • Emelie

  Haha, ja, själv romantiserar jag fortfarande de chokladfyllda frukostarna i Frankrike, men det är nog för att jag är så van vid de rena svenska frukostarna med yoghurt och mackor. Ge mig några veckor efter jag flyttat dit i sommar, och jag kommer säkert att ha samma uppfattning som dig! Vad finns det för yoghurtalternativ att köpa, förresten? Finns det vanlig, typ, vaniljyoghurt, eller är det bara naturell eller superfruktigt och sockrigt som gäller? 😊

 • em - Berlin, Berlin

  Tyskarna kör också på söta müslisorter med choklad eller annat konstigt innehåll. Helt omöjligt att hitta nåt osötat i vanliga matbutiker. I reklamsyfte kör dom med "30% mindre socker" trots att det fortfarande är jättemycket i. Verkar tyvärr sälja ganska bra dock. Tack och lov har de många butiker som bara säljer ekologiskt sortiment. Där kan man finna en hel del osötade varianter. Förresten kan man inte se någonting på TV4 utomlands? Det har jag missat

 • Ellinor

  Det är viktigt att hitta sina rutiner för att få en så bra start på dagen som möjligt. Precis som du skriver sätter morgonen prägel på resten av dagen. Hoppas att du efter denna fina morgonstund får en fortsatt fin dag och vecka. Kram

 • Karin

  Finns inte Bjorg i Paris? De har ju jättegod osötad müsli 😊 du måste prova en som heter "superfruits", den innehåller mandlar, gojibär och annat sånt nyttigt!

 • Jenny

  Vid den tiden som du skriver detta inlägg har jag varit på jobbet i en och en halv timme, det är därför jag slutar tidigare än du! 😊 jag älskar som du denna morgonrutin, men jag slutar hellre tidigare så jag går hemifrån sju. Men då kan jag också vara hemma vid fem om jag vill. Men om jag fick äta kakan och ha den hade jag gjort som du! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.