Weekend

Positiv energi

Bonsoir! Det var inte riktigt meningen att ta en bloggpaus hela veckan, men livet kom emellan. Tisdag och onsdag var jag så himla trött, irriterad och omotiverad. Less på allt och alla. Orkade inte ens tänka på att vara kreativ eller prestera. Sedan vände det på torsdagen för att någon gav mig den där extra energin jag behövde för att vända på steken. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; det gör enorm skillnad för en persons välmående att omge sig med energigivare snarare än energitjuvar. Efter det hade jag två härliga dagar på jobbet där inget negativt kunde komma åt mig. All yttre stress bara rann av mig och jag kände mig så glad.

Den där positiva känslan har fortsatt under helgen och även om jag varit lite trött idag eftersom att jag ramlade in i lägenheten framåt de sena småtimmarna i morse så har jag varit nästan ofattbart pigg. Bara för att jag tillbringat den senare delen av veckan ihop med människor som fått mig att må bra, och för att jag varit snäll mot mig själv i stället för självkritisk. Too good to be true? Det återstår att se. Mitt bittra alterego kan mycket väl lura bakom nästa hörn men tills dess surfar jag vidare på optimistvågen.


Idag sken solen och det var nästan helt vindstilla, ett fenomen som inte är så vanligt här nere i Malmö. Därför gav jag mig på eftermiddagen ut på en långpromenad i St Paulis kyrkogårdar. Jag älskar verkligen att strosa omkring där och passar på innan de fina färgerna försvinner från träden. Nu är det så gult, rött och orange överallt.Min favoritplats är den här allén som ligger i den mellersta kyrkogården. Jag tycker att den är så vacker och gemytlig, särskilt på sommaren och hösten. Fördelen med att bo i Skåne är att höstperioden varar ända in på mitten, eller till och med slutet, av november.


Mitt bland alla fula sjuttiotalshus kan man hitta sådana här häftiga byggnader från slutet av 1800-talet. Där inne ligger en förskola om jag förstått det rätt. Undrar vad den huserade för 120 år sedan?

Trött men glad!

Efter en stund hamnade jag på det här stället. I hörnet av Disponentgatan och Sankt Knuts väg har det nya kafét Mokka Pot öppnat. Att sitta där med en fika i eftermiddagssolen och läsa en spännande deckare gav ännu mer energi. Kaffet är gott och ägarna är väldigt trevliga. Dessutom har de massor med bakverk = himmelriket för undertecknad. Det perfekta solläget är inte heller fel. Sedan promenerade jag hemåt igen och har under kvällens gång hunnit vika tvätt, äta middag, prata en lång stund i telefon med kusinen (den jag är närmast både mentalt och geografiskt), diska, förbereda allt inför morgondagen (när jag jobbar lägger jag fram kläder och packar ner allt som behövs så jag slipper stressa med det på tidigt på morgonen) och tänkte nu ta en dusch.

Hoppas att du haft en bra helg!

0 kommentarer

  • Rickard

    Hej. Rickard heter jag och jobbar med influencer marketing på den svenska marknaden för Sudio. Vi är ett svenskt företag som designar hörlurar och högtalare med ljud av studiokvalitet i skandinavisk minimalistisk design. Jag tycker att din profil skulle passa bra ihop med vårt varumärke och undrar om du skulle vara intresserad av att göra ett samarbete med oss?
    Hör i så fall gärna av dig till:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.