Travels,  Weekend getaways

A new travel destination

Jag landade nyss på Dublin Airport efter en smidig flygresa. Är här med jobbet och stannar till på söndag. Det är företaget som bjuder på hela tjofräset vilket såklart är himla fint. Jag fram emot att hänga med mina kollegor och lära känna dem bättre. Eftersom att jag är ganska ny på företaget träffar jag flera av dem för första gången på den här resan. Vi som är konsulter är oftast ute på uppdrag och hos kunderna vilket gör att man inte ses på daglig eller ens månadsbasis. Några sitter dessutom i Stockholm och Linköping.

Just nu sitter vi på flygbussen som ska ta oss in till hotellet. Väl där blir det lunch, incheckning och sedan en treasure hunt tour med en guide. Förutom det ska vi besöka Guinness Storehouse, äta god mat, ha några teamaktiviteter och upptäcka Dublin. Ska bli så kul att uppleva Irland för här har jag aldrig varit. Har såklart med mig kameran som jag planerar att använda flitigt.

Någon läsare som varit på Irland och/eller i Dublin?

4 kommentarer

 • teruko

  Eftersom du frågar ! Jag, min man och vår son åkte med vår campingbil runt hela Irland, dvs inklusive Nordirland, då spänningarna var stora ( bomber, markerade tillåtna vägar, poliskontroller, taggtrådsbevakade områden mm mm ) för flera decennier sedan. Vi var även i Dublin. Tyckte mycket om staden, köpte en enormt tjock bok på engelska av James Joyce (vilken vi aldrig orkat läsa ut…), besökte Guiness och älskade pubarna och den irländska satsmelodin. Önskar dig en härlig vistelse!
  PS! Är gammal. Kan du beskriva lite vari ditt jobb består? Trög…

  • Christine

   Åh vilket äventyr det lät som! Har ni varit tillbaka sedan dess? Tack så mycket, det var intensivt men kul 🙂
   Du är inte den enda jag har fått förklara närmare för vad jag gör 😉 Jag är anställd som konsult på ett företag i Malmö, som i sin tur tillhör en koncern med flera konsultdrivande bolag inom IT och teknik. Konsultföretaget hyr i sin tur ut mig till företag (kunder som till exempel Tetra Pak) som behöver tillfällig bemanning, vilket kan innebära uppdrag på allt från ett par månader till 1-2 år. Mestadels tekniska och digitala kommunikatörer/skribenter, webbdesigners, programmerare, projektledare och lite annat. Hoppas att det gjorde det mer klart 🙂

 • Ajli

  Jag avundas er, har drömt om Dublin länge. Jag och min man fick för oss en natt att vi skulle flytta dit, och sedan blev det liksom aldrig av. Nu är vi så rotade och lata. Hoppas att du får mycket roligt!

  • Christine

   Sådana drömmar har vi alla haft som sedan skuffades undan pga någonting annat i livet. Det är dock ganska dyrt där med det mesta, om det är någon tröst? 😉 Ni får boka en weekendresa dit åtminstone! Dublin är en härlig stad att besöka för en helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.