Paris

Nästan som hemma


Parken vi var i var sjukt fin. Du skulle älskat att fota i den Sophia! 😉 Kan ta fler bilder påd en någon annan dag.

Hej från Paris! Det fanns varken tid eller ork för att blogga igår, och idag var det frukost vid nio och sen gick vi till parken och lekte. Louise vaknade nog på fel sida idag för hon var protesterar och gnällt till och från sedan i morse, men i övrigt är det en helt underbar tjej! Pigg, glad, pratig och charmig. Och hon är bedårande söt den ungen alltså. Stora fina ögon och självlockigt hår. Hon blev direkt fäst vid mig och välkomnade mig med öppna armar. Det skulle lekas och hålla handen, och hon var bara lite blyg precis när vi träffats. Annars är det inga problem. Jätteskönt!

Helene och Olivier är så himla gulliga också. Otroligt generösa och trevliga, och man känner sig verkligen som hemma. Jag har varit här knappt ett dygn, men känner mig redan väldigt bekväm med dem. Och Helene är lite sådär som min mamma, omtänksam och vill hela tiden se till att man har det bra och inte saknar något. 🙂
Igår var även Olivier’s syster här och åt middag med oss, Madeleine heter hon. En otroligt sympatisk och trevlig tjej som jag gillar jättemycket.

Som sagt så var vi i parken i förmiddags, och när vi kom hem så packade jag upp allt ur väskan. Gud vad jag stör mig på att jag inte fick med mig mer kläder! Jag saknar en hel del… och sen glömde jag fönen. Not good. Helene tyckte att jag hade jättelite kläder med mig… och jag är beredd att hålla med! Varför lyssnade jag på mamma och Sophia? 😛

Efter uppackning och efter att Olivier fixat internet till mig(trådlöst… woho!) var det lunch och nu håller Olivier på i trädgården och Louise sover middag. Helene hade huvudvärk, så även hon sover. Alltså har jag tid för bloggen lite. 🙂


Vardagsrummet. På baksidan är det gräsmatta och massa träd. Skitmysigt!

Jag återkommer med bilder från huset och mitt rum snart! Måste bara ut i solen lite. Det blåser lite, annars är det säkert 18-19 grader. Man får passa på. 😉

0 kommentarer

 • Ena Terzic

  Hej!

  Intressant blogg! Hur länge har du bott i Paris? Jag ska snart flytta ner dit för att plugga, och har nu lite panik över min bostadssituation… Har du några tips på vart man kan hitta någon lägenhet/studio till ett rimligt pris? Eller känner du kanske någon där som söker en roomie?

  Tacksam för svar, ha det bra!

  Ena

 • Christine

  Ena Terzic:

  Tack tack 😊
  Jag flyttade hit för bara 2 veckor sedan, men eftersom jag varit här ett par gånger genom åren så känner jag till en del. Svenska kyrkan i Paris kan hjälpa till med bostadsfrågor, jobb etc. De har öppet varje dag.
  Sen finns det sidor där man kan anmäla sig och svara på annonser. Det kallas colocation. Det finns inga rimliga priser här dock, haha! Det kan kosta 6000 spänn för ett litet rum på 20 kvm, men har man tur så kan man hitta något bra till bättre pris. Kan du franska? För sidorna är på franska så det är lite svårt att lokalisera sig rätt om man inte kan språket. 😊
  Men här är två länkar iafl!

  http://www.recherche-colocation.com/paris.html

  http://www.cherchecoloc.com/index.php

  Man måste betala för att kontakta dem, men man kan ändå läsa annonserna och om man anmäler sig så kan de kontakta en via mail.

  När ska du åka ner och vad är det du ska plugga?

  Happy to help. Ha det bra!
  Har du andra frågor så är det bara att maila, christinesblogg@hotmail.com

  / Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.