C'est la vie

Mitt liv som student


Inatt kom snön till Malmö! Jag tar detta tio gånger om hellre än 5 plusgrader, vågrätt regn och grått.


Efter skolan stack jag till biblan och pluggade några timmar, det går lite bättre att koncentrera sig där. Utan TV, dator och annat 🙂


Vårt Stadsbibliotek här i Malmö byggdes om för sådär 10 år sedan och då lades denna moderna byggnad till. Ganska snyggt va? Synd bara att det ska vara så förbannat kallt där. Satt och frös hela tiden!


Min oerhört fantasifulla middag. Man skulle ju kunna tro att jag bantar, men man får leva på sånt här skit när man är en fattig student!

Efter en lång dag har jag nu ätit middag och fixat matlåda till i morgon. Då blir det jobb, samma sak på fredag efter tentan. Thank god. Jag vill bara jobba och plugga just nu så att jag inte spenderar några pengar!

Det är tur man har snälla föräldrar som kan hjälpa en när det verkligen krisar. Jag har inte bett min pappa om pengar sen det var total panik i Paris, men ibland får man svälja stoltheten. Det viktigaste är ju ändå att det bara är tredje år… ungefär. Helst never. Men som sagt, ens värdighet får komma i andra hand (eller fjärde) när man är student. Och inte vill svälta eller bli vräkt. Tydligen. Helt nytt det här för mig. Pappa tipsade om makaroner och ketchup. Men vad gör man när man inte tycker om ketchup? Och vill jag verkligen gå runt med en mage som ger sken om en graviditet i 6:e månaden? Pasta 5 dagar i veckan = svullen mage grande.

Och den viktigaste frågan av de alla… varför i helvete började jag plugga???
 
Hur gör/gjorde ni för att spara pengar som studenter?

Nej nu ska jag tidsinställa ett inlägg till i morgon och sen stänga datorn och lägga mig under täcket.
Bra grej det där va föresten? Planerat bloggande 😉

Ps 1, det blir nog mindre bloggande dessa dagar nu pga tenta och jobb.
Ps 2, jag orkar/hinner inte svara på kommentarer just nu. Men jag läser dem och svarar så fort jag får tid! Ska även gotta mig i alla bloggar i helgen. Då förtjänar jag bloggtid! 😉

0 kommentarer

 • Ellinor

  Livet som student är knapert, det får jag lov att hålla med om. Hade vi inte varit två i hushållet hade jag nog inte klarat mig så bra som jag gjort med endast bidrag och en liten lön från extrajobbet.

  Förstår att det känns både tufft och framförallt jobbigt när man måste be om hjälp, men hellre det än att bli vräkt som du säger. I slutändan så ger ändå utbildningen dig bättre förutsättningar för att tjäna riktigt stora pengar 😊

  Kram

 • Natalie

  Couldn't have said it better myself, Ellinor!
  Vi var också 2 i hushållet under min studietid, annars vet jag inte ens om jag kunnat stanna kvar och plugga i Paris, hade väl haft en studieskuld på typ 1 miljon hos CSN annars!

  Bon courage Christine, snart är det över och snart är du här!!!
  😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.