Okategoriserade

Märkeshysteri


Jag tycker den guldiga YSL-väskan är finare i så fall. Om jag nu skulle bli påtvingad en skulle jag välja den. Men det lär ju inte hända, haha! 😉


Hur många av er suktar efter en sådan här?

Bon soir!
Jobbade på förmiddagen och sen åkte jag in till Paris. Var i Hallarna och sen vid Operan. Gick in på Printemps och kikade på lyxavdelningaen. Meaning där de har Chanel, Fendi, Christian Lacroix, Lanvin, miu miu, YSL… etc etc. Jisses vad jag känner mig malplacerad bland sådana kläder. Det lyser om mig "nej jag har inte råd med detta, jag bara tittar för skojs skull".
Minns ni avsnittet i Sex and the city där Carrie ska köpa sin lägenhet? Och hon och Miranda är inne i en skobutik. Carrie säger: "Under no circumstances can I buy these shoes, I’m just gonna try them out for fun". Och expediten säger: "Oh. How fun for me…". Lite sådär kändes det, som att om jag skulle ha provat något så hade de typ skrattat och suckat åt mig bakom min rygg eftersom de vetat att jag bara gjorde det på skoj.
"Haha, regarder cette fille folle, elle a rien d’argent pour ca. Elle croix que nous ne savons pas?".
Översättning: Se på den där knäppa tjejen, hon har inga pengar att köpa den där för. Tror hon att vi inte vet?

De har liksom lås på kläderna för att det är så dyrt. Typ som cykellås, haha! Btw, jag kände på den ombloggade Balmain-västen. Ni som läser modebloggar slaviskt, eller bara råkat kika förbi någon av de 30 stycken som bloggat om Gina Tricot-västen som är en nästan exakt kopia av orginalet, borde veta vad jag pratar om.
Den vägde bara 10 kilo… give and take. Och var skitful i verkligheten. Prislappen? 4400 Euro. I runda slängor, ca 50 000 papp. Varför suktar ni modebloggare efter den? Nej… fattar inte hypen.
Såg även YSL-väskan irl… Och ja. Det är väl bara för att det står just YSL på den som alla vill ha den. Kan jag gissa. Finns tusen liknande väskor där ute. Som inte kostar skjortan. Tycker det är synd med denna märkeshysteri. Burberry-gummistövlar, väskor för 15 000 spänn, t-shirts som ser ut som trasor och kostar 1000-lappen. Varför? Bra för att det är av rätta märket?

Jag tycker att det är helt sjukt om jag ska vara ärlig. Visst kan man gilla ett plagg eller en accessoar, men inte kan väl ALLA tycka att det viktigaste i livet är att äga en Chanel 2.55?


Vad är det i påsen?

Det blev dock lite shopping för min del. Men det var ingen Chanel 2.55, som jag såg på Printemps.
Kan ni gissa vad som är i påsen? Ni som läst min blogg från början kanske kan lista ut det? Det år något jag velat köpa i en månad nästan. Dock är jag inte säker. Jag vet att jag vill ha den… men egentligen är den för dyr. Jag står alltså i valet och kvalet.

Nu ska jag lägga mig och se på Grey’s Anatomy och käka min chokladmacaron som jag köpte innan idag. Ska njuta av min 15-kronors bakelse. För det mina vänner, är vad jag kallar lyx. 🙂
Yummie!

I morgon ska jag iväg och skriva ett test för franskakursen jag ska gå på i höst. Det är för att se vilken nivå man ska hamna i.

0 kommentarer

  • Nina

    Den guldiga yslväskan är toppen!
    Mm härligt med macarones o greys. Har beställt säsong 3,4 nu så min midsommar är nog räddad hi hi =)

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.