Okategoriserade

Malmö – Paris > Malmö – Paris


När syrran var på besök i höstas. Vi hade inte setts på 5 månader då. Det är det tuffaste, att vara ifrån familjen…


Söndags-picknick i Parc Monceau

Kul att så många tittat in nu när jag kom på startsidan av blogg.se. Välkomna att stanna kvar!
Ni kanske undrar lite om mig om ni aldrig varit här innan?

Jag är en 25-åring som just nu står med ena foten i Paris och andra i Malmö. Denna bloggen öppnades som en Paris-blogg för lite mer än ett år sedan då jag tog mitt pick och pack och flyttade till Paris. Jag bodde sen i Paris i ett år mellan april 2009 och juni 2010. Jag jobbade, lärde mig franska och levde livet. Fast det har inte bara varit en dans på rosor. Det var tufft vissa gånger, men det har bara gjort mig starkare och mer ödmjuk till att allt inte alltid blir som man vill. Och tro mig, ALLT går bara man sväljer gråten och är envis. Det finns ingenting som heter ”jag orkar inte ta tag i det här” utan man får bita ihop och lösa problemen. På egen hand.


Vackrast är Paris i solnedgången

Jag började i januari känna att jag var klar med Paris. Jag ville tillbaka till Sverige. Det hade varit en tuff höst med flytt hit och dit och vintern var lång och deppig. Tryggheten, familjen, vännerna, möjligheten att kunna prata ett språk jag behärskade till hundra procent. Allt det där lockade i landet mellanmjölk. Sen träffade jag min fransman, och helt plötsligt blev allt mer komplicerat. Jag började trivas i Paris igen. Värmen och solen kom tillbaka.

Men syrran skulle ta studenten och jag fick inte längre hyra ut min lägenhet i Sverige. Jag längtade också för svensk sommar och vackra Malmö som är så fint på sommaren.
Så jag bestämde mig för att åka tillbaka till Sverige och se hur det kändes. Nu har jag varit här i Sverige i 3 veckor och det är inte helt lätt när man saknar någon i ett annat land. Men det har varit så härligt att få vara med familj och vänner här. Jag har verkligen behövt de här veckorna.


Emilie och jag träffades på Svenska kyrkan 🙂 Dit går man inte bara för gudstjänst, utan man kan t ex dricka svenskt kaffe, kolla bostadsannonser och läsa dagens DN. De har även en svensk skola där.


En galen partynatt i höstas som slutade i dans på bord ;-P

Jag har varit med om så mycket under mitt år och verkligen fått några riktigt fina vänner på köpet. Det värderar jag högt.
Jag ångrar verkligen inte att jag åkte. Det är det bästa jag någonsin gjort!


Jag och Natalie, en av mina bästa vänner i Paris


Iryna som jag lärde känna via en au pair-familj jag jobbade för i juli. Hon kan inte så bra engelska så vi har alltid pratat franska. Även från början när jag knappt kunde säga Je m’appelle Christine. Haha!


Janis lärde jag känna av en slump när vi båda sökte samma jobb. Gud så kul vi haft på våra party-äventyr, haha! Men hon är även en riktigt bra vän 🙂

Jag har även lärt känna folk via blogg-världen. T ex

Maria


Och Solli

Nu ska jag i veckan tillbaka till Paris. Umgås med min pojkvän och mina vänner där, och söka sommarjobb i Paris. I juli sen jag och min C på semester ihop till sydkusten och Provence. Det ska bli så härligt!
Sen får jag se hur det utvecklar sig. Vill jag stanna där i höst så kanske jag gör det, annars åker jag tillbaka till Sverige ett tag. Men nu ska jag under en månad ungefär njuta av att vara lite fransk igen 😉


Nu är det bara några dagar tills jag anländer hit med flygbussen. Älskade Paris, tu me manques déjà.

Så om några dagar blir det åter igen en riktig Paris-blogg 🙂

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.