Home Sweet Home

Kristall

 

 

Jag fick ganska nyligen nya, fina glas bland annat från Orrefors. Dels ett gäng vackra champagneglas av kristall och sedan tumblerglas med en tjock botten. Jag fick även några söta punch/aperitif-glas med grön fot. Även de av kristall. Är det inte underbart det där klingande ljudet? Jag älskar hur kristallglas låter när man skålar med dem. De är inte nya, utan har stått på min farfars lantställe i många år. Det är det som är det fina med dem, att de är en släktklenod och således har en historia. När jag ser dem tänker jag på min älskade farmor som gick bort för många år sedan. Det känns lite som att ha en del av henne i mitt hem. Att några av glasen dessutom har nötta kanter ger dem ännu mer charm.

 

Tumblerglasen används flitigt, bland annat till min lyxiga frukostjuice. Ja, när den kostar 26 kr /liter så får man nog kalla den lyxjuice, men så är ju Tropicana så gott.

 

Jag vaknade för tidigt idag, vilket jag ofta gör på lördagar eftersom min kropp är inställd på att gå upp tidigt. Så jag gick upp till slut och satte mig för att titta på Hart of Dixie medan jag åt frukost. Nu ska jag dra på lite skön musik och sätta igång med storstädning. Det behövs verkligen!

 

 

 

0 kommentarer

  • Ellinor

    Vänta nu, Tropicana=lyxjuice!? Nej, nej Brämhults skall det vara! Fina glad oavsett. Roligt att kunna ta tillvara på och fortsätta att använda dem 😊 Kram

  • Christine&OtherSweetStories

    Ja DET är dyrt 😉 Är faktiskt inte så mycket för brämhults apelsijuice, tycker den är lite sur. har ju känslig mage, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.