Paris

Kom ihåg var ni läste det först


Dessert-orgasm under semestern med C förra sommaren.

TVÅ kompisar la upp bilder på fondant au chocolats igår på Facebook. De bor i Malmö och har ingen koppling till varken varandra eller Frankrike. Jag ser en ny trend komma. Är det de nya macaronerna?

För övrigt kan de även heta Moelleux au chocolat och Mi-cuit au chocolat. Perfekta är de om chokladen i mitten är alldeles varm och rinnande. De serveras oftast med en kula vaniljglass eller crème anglaise(liknar snabbmarzan). Helt klart min favoritdessert när jag går ut och äter i Paris.  

Jag fick en plötslig och stark längtan efter Paris och goda efterrätter.
´

0

0 kommentarer

  • Jenny

    I dagens metro (hade du långfrukost med den i morse?) skriver de att munkar är de nya macaronnsen och muffinsarna. Vi får se. Jag tar hellre en fondant. Mums. fast Cremé Brûlen vinner alla kategorier, dock. Trevlig helg!

  • Christine&Paris

    Ananym: Jag har gasugn så vet inte om jag vågar vara försökskanin 😉 Jag får köpa en fransk receptbok på Fondant au chocolat i Paris och testa i mammas vanliga ugn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.