Places in France,  Travels

Känslan av att vara på väg till en ny destination

Nu går tiden ändå ganska snabbt tycker jag och jag har ingenting att invända emot det. Om exakt fyra veckor och två dagar är jag vid denna tiden ganska så nyanländ i Hanoi och håller nog som bäst på att tackla en jetlag som heter duga. Fast vad gör det när jag har två veckors semester framför mig med världens bästa syster? Det känns så spännande att få uppleva Asien som ännu är helt oupptäckt för min del. Att se en annan del av jordklotet i verkligheten och inte bara genom filmer, böcker eller berättelser. Självklart kommer ni få följa med genom bloggen också.

Dessutom skriker hela min kropp och själ efter att få packa en resväska, förväntansfullt gå genom säkerhetskontrollen och slutligen ta steget utanför dörrarna på flygplatsen. Andas in luft på en ny kontinent. Det är som att jag känner mig mer levande och lycklig när jag får resa. Jag antar att det är så för de flesta, att de mår som bäst när de får göra det som de tycker allra bäst om. När det går långa perioder då jag inte är på väg till en destination känner jag mig lite låst och tom på inspiration.

 

Jag såg en intervju med Darin (klicka här!) i helgen där han pratade om sitt intresse för att resa. Han beskrev det på ett vis som jag verkligen kan relatera till. Platser med en historia, möten med människor från andra kulturer och tillfällen då jag verkligen märker av att jag är långt hemifrån är sådant som driver mig. Jag haffar alla chanser jag bara kan att vidga mina perspektiv och utvecklas. Det här att resa ensam är också någonting som jag insett på senare tid att jag verkligen älskar. Precis som Darin säger så är det otroligt självutvecklande och roligt att resa ensam. Det märkte jag förra sommaren när jag reste ensam i södra Frankrike. Själva resandet från A till B är någonting jag gjort sedan jag var tonåring. Ibland när jag rest med andra så har det nästan känts lite onaturligt. Jag är liksom van vid att göra alla de där stegen ensam, från dörr till dörr.

Att besöka ett resmål helt på egen hand, utan sällskap av andra, var däremot ganska nytt. Visst var just den resan en mjukstart eftersom att jag pratar franska och redan hade varit på en av platserna jag besökte, men det var i det stora hela en väldigt ny upplevelse för mig. Det skulle jag gärna vilja göra mer i framtiden.

Funderar du på att åka iväg på en resa helt ensam?

Jag har skrivit ett inlägg om just det där att åka iväg på en resa ensam och det kan du hitta här: Tips för dig som planerar att resa ensam i Frankrike. Jag har märkt att det är ett av de mest lästa inläggen här på bloggen så då passar jag på att tipsa om det igen.

0 kommentarer

  • Sara

    Låter underbart med semester i värmen???? Kommer ihåg precis den där känslan när jag bodde i Sverige, hur jag ständigt längtade efter att resa iväg, har alltid älskat det… Sen flyttade vi hit och jag vill inte åka nånstans längre… ???????? konstig känsla…????

  • christinestories

    Då har du kanske hittat hem? 😊 Jag är en sökare som ständigt söker efter annat. Det händer säkert två gånger i veckan att jag funderar över att flytta tillbaka till Paris! Eller någon annanstans med ett behagligare klimat och en mindre konstlad livsstil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.