Things I like,  Weekend getaways

Jul i Kalmar och en promenad genom stan

Jag gick upp tidigt i morse (07.50 är tidigt när man sovit till ca 10.00 i en vecka) för en jobbintervju via Teams, men så blev det framflyttat. Rekryteraren, som förmedlar konsultuppdraget, och jag väntade i tio minuter tills vi fick veta att representanten från företaget inte hade sett mötesinbjudan. Jahapp. Så nu är det framflyttat till 10.30, alltså om en timme drygt.

Vi är fortfarande i Kalmar och har haft en riktigt mysig julhelg här med hans mamma, systrar, kusiner, syskonbarn och moster. Min familj är ganska splittrad och utspridd på olika ställen i världen just nu, så det har varit fint med den gemenskapen. Mattias familj är väldigt inbjudande och omtänksamma som verkligen får mig att känna mig som ”en i gänget”. Vi har tittat på julfilmer, ätit god mat, tagit sovmorgon, gått promenader, spelat spel och skrattat både åt och med varandra. Samtidigt är det ju aldrig riktigt samma sak när det inte är ens egen familj. Man får liksom skala ner lite mer och vara en bättre version av sig själv, än när man är med de som älskar en oavsett sinnesstämning, hehe. Plus att det blir intensivt att umgås 24/7 med ett gäng extroverter som älskar att prata, så min introverta sida var ganska hjärntrött igår och jag kommer nog känna mig lite socialt bakfull när vi kommer hem i eftermiddag. Vill sitta ensam på kafé och läsa en bok i ett par timmar. Men i det stora hela har jag känt mig väldigt tacksam dessa dagar över att ha en så härlig extrafamilj genom M. Tycker verkligen så himla mycket om dem.

Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna.

Die Hard, vin och lite för mycket godis på julafton. Jag orkade dock inte se klart den. Hade glömt hur störigt det är att se filmer på TV. De klämmer ju in så mycket reklam att en film blir en halvtimme längre.

Mattias systerson Oliver är den sötaste sexåringen i hela Småland. För att skryta lite så har vi två ett speciellt band vilket är så gulligt. ”Christiiine!” var det första han utropade när de kom förbi igår innan han kastade sig i min famn, och när vi åt lunch låg han i mitt knä efteråt och höll ett fast tag om min hand. Då smälter hjärtat av kärleksvärme.

Jag har fått fotmassage och extra mycket kärlek från min man. Det är en intressant sak att se sin partner i familjekontext. Visst att han blir ganska bekväm, som vi alla blir så fort vi kommer hem till föräldrar som skämmer bort och passar upp på en, men det är också rart att få vara en del av den konstellationen.

På juldagen gick vi på en promenad efter frukosten. Efter tre dagar i sjukbädd, 3 timmar i en bil och 24 timmar sittandes och ätandes var det skönt med frisk luft och få röra på sig. Kalmar är en gammal stad med massor av vackra välbevarade gamla hus från bland annat 1600-talet och 1700-talet.

Mattias ena syster Rut som är en ypperlig svägerska.

Det här huset ovan är faktiskt till salu. Här hittar du annonsen. Om vi hade varit mångmiljonärer skulle vi ha köpt det för att ha som semesterbostad.

Life hack på vintern? Dubbla vantar! Jag har ett par skinnhandskar och sedan tumvantar i ull ovanpå när det är minusgrader. Det är guld värt när man cyklar dessutom.

Det är som hämtat ur en Astrid Lindgren-film. Så mycket charm. Älskar städer som denna.

Nu har jag snart min intervju och efter det bär det hemåt till Skåneland.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.