Things I like

Jag har körkort!

Gissa vem som tog sitt körkort för en vecka sedan? JAG!! Det tog ett år, femtioelva körlektioner, väldigt mycket pengar och fem uppkörningar… men till slut fixade jag det. Hade körprovet mitt i en snöstorm så kanske var det till min fördel. Inspektören var så trevlig och lugn, tycket verkligen om honom. När vi kom tillbaka till Trafikverket sa han: ”Jag kommer godkänna dig, en jag har några kommentarer”. Haha! Tydligen behöver jag öva på placering, så det tog jag med mig när jag sprang ut till M som hade väntat på mig under uppkörningen. Jag var så glad hela kvällen!

Som jag har kämpat. Gråtit, varit arg, velat ge upp, känt mig misslyckad och dålig, blivit frustrerad. Det var verkligen inte lätt att ta körkort som 38-åring, när allt jag ser är potentiella katastrofer och självförtroendet sviktar. Det har inte kommit lätt för mig, bilkörningen då alltså. Det finns andra saker jag har haft lätt för att lära mig, som att läsa och skriva. Åka skidor eller laga mat på känsla. Att köra bil tog däremot lång tid att bli bekväm med, och ett av mina sämsta karaktärsdrag är att jag gärna ger upp när någonting blir för svårt. Nu gjorde jag inte det och jag är så sjukt stolt över mig själv.

Det roligaste av allt? Sophia, som gått genom samma process det senaste året, klarade sin uppkörning tidigare samma dag. Så vi tog vårt körkort exakt samtidigt. Så jäkla kul! Jag hade blivit så bitter om hon klarat det och inte jag, hehe. Fint att fira en så stor livshändelse tillsammans med sin syster <3

Kvällen firades med champagne, en massa samtal för att berätta den stora nyheten och sedan bjöd M mig på middag på Dubbel Dubbel. Så himla fint! Han har verkligen varit en stor anledning till att jag kämpat vidare. Hela tiden har han peppat, uppmuntrat, pushat och tröstat. Det är han som ser till att jag utmanar mig själv men också får mig att se mig själv utifrån mina bästa sidor och främsta styrkor. För det älskar jag honom extra mycket.

Jag har gått på moln sedan jag klarade uppkörningen i måndags och nu vill jag köra bil hela tiden. Jag körde till kontoret i Lund två dagar denna veckan vilket gick bra. Lyssnade på RnB från tidigt 2000-tal, sjöng och kände mig så fri och levande. Älskar det! I fredags träffades jag och Sophia ute i Svågertorp med varsin bil (haha!). Hängde på Rusta och IKEA. Sen körde jag M en sväng när jag kom tillbaka vid halv nio. Han styrde oss ner till Limhamn där vi fick ta del av den fina utsikten ovan. Det var svinkallt så vi var bara ute i några minuter innan vi körde hemåt igen.

I morgon ska jag köra till jobbet igen. Bästa jag vet nu. Rekommenderar alla att ta körkort som inte redan har det! Sjukt värt det.

14 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.