Tankar & Funderingar

I brist på sömn


Tänk om jag vore en katt. Då hade jag nog inte haft problem med att sova!

Jag har alltid haft svårt för att sova. Legat och vridit mig, grubblat, vaknat under natten etc etc. Det har hänt flera gånger att jag gått och lagt mig klockan elva på kvällen och somnat 3-4 på morgonen. Jag måste ha svalt, helt mörkt och tyst. Annars går det inte. Vilket inte är lätt när man bor i en stad som aldrig är tyst och bra isolerade. Jag minns inte ens sist jag sov riktigt bra under tiden jag bott i Paris.

Men jag har lärt mig att leva med det och i perioder har det varit bättre. Nu däremot är jag inne i en fas av insomnia och ”vakna på natten och inte kunna somna om”-frustration. Jag fungerar inte om jag inte får ordentligt med sömn under en lång period. Jag blir glömsk, disträ, klumpig, irriterad, dåsig, känslig… ja ni fattar. Jag behöver SOVA helt enkelt. I Frankrike kan man köpa sömntabletter receptfritt men att bli beroende av det är nog ingen hit.

Nu ska jag stänga av datorn och lägga mig och läsa i stället. Jag tror att det är bättre än att sitta vid datorn eller TV:n precis innan läggning.

Har ni tips kanske hur jag ska kunna somna bättre och sova genom en hel natt?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.