Stockholm

Housewarming party


The DJ


Hur gör man egentligen?


Sådär ja. Fick mig analyserad som en med ”fota folk som fotar-fetish”… eh. Ja kan vara en av dem.


Skumpa!


Lånade Robin’s öron. Tänk att vi träffats genom bloggen. Kul när man klickar med människor sådär 🙂


Sen ville jag prova Sonia Rykiel-hatten. Den köpte jag här i Paris åt henne.


Teenyweeny cupcakes


Sen blev det dans med

Lite bilder från Robin och Andreas inflyttningfest i lördags. De hade som tema ”Alice i underlandet”. Dock var jag inte utklädd. Men jag var som tur var inte den enda. Gjorde inte så mycket, för vi hade kul ändå!
En riktigt trevlig kväll måste jag säga. Så mycket härliga och roliga människor! Blev dock lite upprörd när en kille hade varit på gratis Kent-konsert och inte ens gillade Kent. Då kunde ju JAG gått istället!

Robin var en utmärkt värdinna och hade gjort massa goda snittar och minicupcakes. Som jag åt för många av… mådde smått illa när vi tog taxi hem vid tre-tiden.

0 kommentarer

  • Robin

    Jag läste ganska mycket Judith Butler och Fanny Ambjörnsson just då och var nog en gnutta mer radikal än jag skulle säga att jag är i dag, den texten är ju ganska aggressiv. Men jag tycker att tankegången är intressant och blir lite imponerad över hur pass teoretisk och analytisk jag var förr. Det är tyvärr något man tappar lite när man inte kontinuerligt läser akademiska texter och bollar sådana tankar.
    Jag tror väl att det jag kan skriva under på i dag är att mannen just får vara stark, vilket är ett väldigt positivt laddat ord som konnoterar på aktivitet, men vilket samtidigt ofta är en meningslös egenskap i ett modernt samhälle. Mer styrka än en normal kvinna har behövs knappast ens för tunga jobb (det visste jag även då, eftersom jag ju jobbade på Postens paketterminal och lyfte åtskilliga ton varje vecka).
    Jag tror det är viktigt att komma ihåg att, precis som du säger, kan kvinnor precis samma saker som män i dagens samhälle, men möter rent generellt också en annan typ av motstånd än män, i medier, på arbetsplatsen osv. Så fort vi/kvinnor når en maktposition eller på något annat sätt tangerar på traditionellt manligt territorium använder man gärna passiviserande och negativt laddade uttryck, som syftar till att avväpna kvinnan genom att frånta henne den "manliga" subjektiviteten.

    Jag skulle nog kunna skriva om det här i hundra år 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.