Paris

Hot town, summer in the city


Jag älskar foajen i huset jag bor i. Ser ni så vackert golvet är? Franska hus är oftast ganska extraordinära.

I morgon börjar Paris leva igen. På varannan butik och restaurangdörr står det nämligen "stängt tills den 24 augusti"(på franska då såklart…). Folk börjar komma tillbaka från semestern och om drygt en vecka börjar alla barn skolan.
Min språkskola börjar inte förrän den 1 oktober, men jag måste verkligen dit i veckan och prata med dem om när jag ska skriva mitt test. Är inte helt hundra heller om jag verkligen ska gå där eller någon annanstans. Sorbonne kanske? Men det är dyrt och jag har hört att det inte är så bra som det ryktas.

Både igår och i fredags var det ganska kyligt här i Paris. Gick ut i jeans mitt på dagen igår för första gången på flera månader. Men jag tror inte att hösten är nära för idag var det riktigt varmt igen och i morgon ska det tydligen bli ännu varmare.
Jag gillar värmen men 33 grader och stekande sol kan bli lite påfrestande varje dag. Man kan inte sova heller och kan duscha 3 gånger per dag men ändå känna sig ofräsch 24/7.

Men jag ska inte klaga för jag slipper i allafall den "svenska sommaren" med regn, 15 grader och "friska" vindar som ger en gåshud över hela kroppen. 😉

0 kommentarer

  • Amanda

    Det påminner nästan lite om en fin hotellfoajé. Här hemma har det varit sol ett par dagar nu, men man vet alrig hur länge det håller i sig. Ha en fin dag! =)

  • lameilleuse

    Jag gick alla kurser som gick att gå på Sorbonne (upp till section universitaire) innan jag kom in på det "riktiga" universitetet, Sorbonne Paris IV. Jag tyckte att kurserna för utlänningar var bra dock, har haft mycket nytta av dem, men det beror ju på vilken lärare man får naturligtvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.