C'est la vie

Frenska

Mötet med min lärare gick bra, men jag inser nu hur lite tid jag har på mig. Jag hoppas nästan att det ösregnar i morgon så jag kan sitta och skriva halva dagen. Eller så får mamma promenera lite på egen hand.

Hur som helst fick jag några goda råd. Nu gäller det att strukturera upp bättre. Och studera synonymer.se. Jag får nog ta och läsa fler svenska böcker för helt ärligt suger min svenska ibland. Jag hittar inte orden (min kollega brukar skratta åt mig när jag säger konfirmera i stället för bekräfta), särskriver (på allvar, pinsamt!) och har svårt för att bygga meningar korrekt. Mitt ordförråd börjar komma på samma nivå som det franska.
Det dröjer nog inte länge förrän jag blir som Victoria Silvstedt och börjar bryta på svenska också. ”Vill dy ha litö sockööör?”

Idag är det äntligen bättre väder! Man ser i alla fall lite mer av himlen och det ska bli 17-18 grader. Jag hoppas verkligen det håller i sig till i eftermiddag. Nu ska vi ut på stan och jag tänkte börja med mina hoods, sen bort mot södra delen av 17:e.

0 kommentarer

 • emilia

  haha, kämpa på! Hoppas inte att du gör en "victoria"!

  Härligt med Paris, längatr så till staden. Får försöka att ta med mig sambo dit under våren/ sommaren ngn gång!

 • Penny

  Haha! "Vill dy ha litö sockööör?" Bland det roligaste jag läst på länge!=)

  Usch, jag sitter också med examensuppsatsen nu – som skall vara inlämnad på måndag redan & inte alls om två veckor som jag trodde!=/

  Jag hade kunnat ge nästan vad som helst för att få strosa omkring i Paris nu istället! Härligt med dina foton som inspiration!=)

 • Sabine-Välbefinnaren

  Låter som ett riktigt äventyr i Frankrike, hoppas att det går bra med examen arbetet och att du hinner skriva klart och bli nöjd. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.