Culture Paris/France

French Sunday Lunch

 

 

Idag blev vi bjudna på söndagslunch hemma hos Christophes föräldrar. Även i Frankrike är det Mors Dag, som kallas Fête de Mère här. Hans syster Carole var där plus hans bror Cyril och flickvän Agnès, som ska bli föräldrar i juni. Hon är så fin i sin stora mage! Kolla förresten in Christophes min på tredje bilden, haha! Undrar om han försökte äta jätteräkan han själv?

 

Trerätters med räkor, oxfilé, champagne, ost, tårta och vin. Vi var rätt mätta och trötta när vi gick därifrån. Sådär är det ofta när man äter söndagslunch här, att det är ungefär som en lördagsmiddag i Sverige. Utan att överdriva finns det gånger då jag suttit vid bordet i fyra, fem timmar. Visst är det trevligt att sitta och diskutera, prata och skratta men när rumpan har somnat känns det som det räcker.

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Ellinor

    Jag gillar tanken på långa och trevliga söndagsmiddagar. Vi borde satsa mer på sådant även här i Sverige. Känns som om det var någonting som gjorde mycket mer förr, men som på senare år försvunnit allt mer?

  • Amanda

    Sedan jag var i Frankrike förra året har jag börjat äta långsammare och prata mer med dem jag äter med, vilket ibland kan leda till att jag måste skynda mig att äta upp det sista för att min bordspartner vill gå från bordet.. 😊 Gillar också tanken på långa och mysiga måltider, men kan hålla med dig om att 4-5 timmar känns lite långt!

  • Christine&Paris

    Ja det är synd att inte alla i Sverige gör det oftare. Jag blir så stressad när jag äter i Sverige, alla kastra i sig maten, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.