My Sweden,  Vardagslyx

Förmiddagskaffe på Möllan

God förmiddag från Kaffebaren på Möllan 👋🏼

Efter frukost no 1, dusch och en dos torrschampoo tog jag mig bort hit för frukost no 2. Eftersom att det är höstlov denna vecka är jag ledig. Tanken är att jag ska använda tiden till att söka jobb och få lite saker som jag prokrastinerat gjorda men idag unnar jag mig en chill dag. Motivationen och självförtroendet är oroväckande högt i kurs vilket får mig att tänka att det säkert dyker som en hungrig Kungsfiskare snart igen. Så jag försöker göra det bästa av situationen medan det varar. En lugn och snäll måndag sätter förhoppningsvis ribban för resten av veckan.

Ljudet av klirrande porslin och skummande mjölk blandas upp med två danskar som pratar högt om någonting den ena är upprörd över och en man bredvid som med jämna mellanrum på engelska kommenterar någonting i vad som verkar vara ett zoom-möte. Under tiden pågår den dagliga frukt- och gröntmarknaden på torget och på gatorna möts medelåldersmän från kvarterets restauranger och små businesses för att småsnacka. Två duvor trapetserar på en list på fasaden utanför i väntan på att marknaden ska stänga så de får plocka upp spillresterna. Någon bilist tutar på en tankspridd fotgängare även fast det inte är kulturellt betingat i Sverige för det är fullt normalt där han kommer ifrån. En vanlig vardagsförmiddag på Möllan med andra ord. Här känns det lite som att vara på en plats i sydöstra Europa. Det är lite stökigt, kontinentalt, och alla pratar något högre än i andra delar av stan. Gillar jag det? Ja, när hjärnan klarar av bullret och livligheten känner jag mig precis som hemma. Det är just detta som gör interkulturella möten så spännande och berikande.

Nu ska jag åka till Emporia och handla några grejer jag behöver. Jag hade velat slå två flugor i en smäll och boka in tid hos min frisör idag men hon jobbar inte förrän på onsdag så jag får åka tillbaka igen om två dagar. På lördag ska jag på en rolig middag och fest i Östergötland och då vill jag vara säker på att ha en bättre hårdag än jag haft den senaste månaden.

Hoppas att du som läst ända hit får en härlig måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.