C'est la vie

Folkvett

Ibland blir jag galen på folk. Hur vuxna människor kan bete sig otrevligt och utan tanke på andra individer. När jag skulle gå hem från min vän tidigare så gick jag in i hissen. Eftersom det var en kvinna med sin dotter i hissen som kom uppifrån så sa jag hej när jag gick in, för att vara trevlig. Inget svar. Trots att hon tittade på mig när jag sa det. Sen när hissen stannade på bottenvåningen hade hon ingen tanke på att låta mig gå ut först trots att jag stod närmst dörren utan trängde sig förbi mig. Sen när hon gått ut med sin dotter släppte hon dörren mitt framför mig. Okej? Jag blev så irriterad så jag sa högt och tydligt med ironi i rösten:

”Tack så mycket”, tittade på henne och log överdrivet. Hon såg helt ställd ut. Sen höll hon upp de resterande två dörrarna så hon fattade nog vinken. Däremot bad hon inte om ursäkt för lite artighet är tydligen för mycket att begära. Jag tycker mest synd om ungen som inte får lära sig av sin mamma att man ska vara trevlig och troligtvis kommer bli likadan själv.

Nog för att fransmän kan vara lite dryga ibland men de är i alla fall artiga. Och säger ”bonjour” i hissen.

0 kommentarer

  • Ellinor

    Det värsta är att hon inte är ensam och att hennes beteende många gånger är helt accepterat. Jag tror att det är först då man kommit ut och upptäckt andra länders respekt och öppenhet, som man faktiskt får upp ögonen för hur reserverade och rent ut sagt oartiga vi svenskar är.
    Mera "hisshej" åt folket 😊
    Kram

  • Sofia

    Fy jag blir så irriterad på såna männsikor! Särskild om de har barn. Vad lär de ut till sina små genom att agera så tror dem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.