Things I like

Fisk vs. chokladpraliner

Jag var hemma och kurerade mig igår också men kände mig bättre idag och hade inga symptom mer än lite nästäppa, så jag bestämde mig för att gå till jobbet. För att vara helt ärlig så borde jag nog tagit en extra dag för att verkligen bli fullt återställd men har en hel vecka på mig att vila. Dagen flöt på ganska bra och strax innan klockan fyra begav jag mig hemåt. På vägen handlade jag en massa frukt i ett tappert försök att stilla mitt sockerbegär. Just nu skulle jag kunna äta ett dussin praliner men det är troligtvis tröttheten och den låga blodsockernivån som talar. På vägen från ICA till busshållplatsen såg jag en kille som fiskade upp en kardemummabulle från St Jakobs Stenugnsbageri (ni som vet, ni vet…) vilket nästan fick mig att drägla ner min noppriga akrylhalsduk.

I stället för kardemummabullar eller chokladpraliner, likt de på bilden som jag stoppade i mig för några helger sedan, tänker jag fylla magen med nyttig fisk och grönsaker. Någon jäkla balans måste det trots allt vara. Särskilt med tanke på godsakerna jag planerar att äta i helgen. Inte för att jag bryr mig om vikt eller annat, för att inte förespråka ohälsosamma dieter, men för att min känsliga mage blir arg på mig när jag äter för mycket onyttigt.

Nu ska jag sätta på lite bra musik, skära upp den där comtén och ångkoka haricots verts. Det blir en lugn fredagskväll för min del. Jag ska försöka titta på en hel film utan att pausa för att söka på diverse information på IMDB eller wikipedia. Jag kan sällan se en hel film utan att vilja stoppa för att ta reda på allt om skådespelarna, en låt, en plats, historiska händelser, vilka filmer regissören gjort tidigare etc etc. Inte alltid helt uppskattat av mina filmsällskap. Någon annan som också har det som (o)vana?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.