Q&A

En läsarfråga om ParisPostat av: Sofie W

Hej! Har följt din blogg ett tag och gillar verkligen Paris. Är 28 år och ska äntligen se till att flytta dit i höst. Har blivit erbjuden en studio på Boulevard de Bonne Nouvelle i arr. 2. Är det något jag ska tacka ja till eller ska jag leta vidare? Som jag fattar det ligger det inte så långt ifrån Gare du Nord. Stämmer det att det kan vara bråkigt där? När jag tidigare varit i Paris (ganska många gånger) så har jag undvikit att vara i närheten av Gare du Nord sen kväll/natt.

Hej Sofie!

Vad roligt att du ska flytta till Paris! Är det via jobbet du fått tag på lägenheten eller har du hittat den på någon lägenhets-sida? För det är viktigt att vara försiktig när de erbjuder lägenheter så långt innan. De flesta seriösa är skeptiska med att hyra ut till någon de inte träffat innan. T ex så finns det många bedragare på Craigslist som vill ha deposition och förskottsbetalning innan du ens fått se lägenheten. Betala aldrig någonting innan du har kontrakt och nycklar i hand!
Sen beror det såklart på vad du ska betala, för det bör vara ett rimligt pris. Jag kan tänka mig att en studio på 20 kvm där kostar mellan 600-700 euro i månaden. Nu skriver du att du varit i Paris flera gånger, men jag vet ju inte hur bra du känner till bostadsmarknaden och hur det fungerar. Det är en sak att åka till Paris på semester och en annan att verkligen bo där. Man går genom olika faser. Först är det superroligt att vara där, sen blir det kulturkrockar och frustration, sen accepterar man sitt nya hem. Det tar olika tid för alla.

Boulevard de Bonne Nouvelle är inte nödvändigtvis ett dåligt ställe att bo på, men det beror på lite var på gatan. Är det nära St Denis-Strasbourg eller mot metron Bonne Nouvelle? Jag har bott vid St Denis Strasbourg och det var helt okej, det är mer upp mot Chateau d’eau eller Gare du Nord som det är lite mindre… ”mysigt”. Mot Bonne Nouvelle är det ganska trevligt, om än lite turistigt. Men där finns massor med caféer och restauranger och det är nära till det mesta!

Maila gärna mig på christinesblogg@hotmail.com om du har fler frågor!
Någon annan som undrar något om Paris? Passa då på nu!

Ps, bloggen kommer lite i skymundan nu. Det är mycket plugg och annat. Bara så ni vet 🙂

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.