Music & Culture

Don’t underestimate the power of stupid people

IMG_7394

Vilken morgon att vakna upp till. Jag är inte så insatt i valet och de två kandidaternas frågor, om jag ska vara helt ärlig. Hur många av er är det? Det enda jag vet är allt jag hört från media och vänner som har lite insikt. Vad jag har förstått så var inte Hillary Clinton speciellt poppis heller, och kanske var det därför många röstade på Trump. Han känns dock inte så stabil den där snubben, men å andra sidan så är hela världen ganska instabil. Kan inte alla ni med barn uppfostra dem till bättre människor så att de en dag räddar vår planet?

På kvällen igår var jag iväg på Doc Lounge. Hjälpte till lite innan och efter filmen, och så visades en dokumentär där man fick ungefär samma förtroende för rättssystemen i Norge som demokrat-anhängarna har för Trump i USA. Filmen hette ”The Bolivian Case” och handlar om ett gäng tonåringar som åker till Bolivia för att smuggla narkotika hem till Norge. De åker fast och en av dem hamnar i fängelse. Två flyr från Bolivia, varav en får hjälp av norska journalister för att åka hem, i utbyte mot att de får exklusivitet på storyn. Det intressanta med det hela är att de tre tjejerna målas upp på helt olika sätt av media, trots att de alla är dömda för samma brott. En av dem kommer från en mindre by och målas upp som ett helgon medan de med tatueringar och som kommer från fattigare förhållanden anses vara de som låg bakom allt och att de lurat den tredje. Intressant det där hur vi kan sätta folk i fack på grund av deras bakgrund, hudfärg eller klass. Att de sedan bedömde att en tjej var skyldig på grund av ett par shorts (”Ingen norrman skulle bära ett par sådana shorts på en semesterresa”. Ridå.) visar bara ännu mer hur korkade och lättmanipulerade människor är.

Det var en bra film i alla fall. Lite svårt att hänga med i alla relationer och intriger, men i övrigt väldigt intressant. Kul också att gå dit och hänga en sista gång med det gänget. De är så härliga allihop!

//Wow, what a morning to wake up to. How many of you are unhappy with the result of last night’s election? Probably a lot. Can’t all of you people with children just agree to raise them into good people so that they can save the planet one day?

Btw, if you haven’t seen the documentary ”The Bolivian Case”, then you need to see it. It’s a really good film about how we tend to judge people differently depending on their background or skin colour. Also about how media twists the truth, the rights system in Norway and conspiracy theories. I saw it last night when Doc Lounge had a screening of it. It was nice to be there and hang out with some of the people who work together on these events, since it was also the last time I was able to go.

0 kommentarer

 • Sandra

  Asså vaknade imorse och ba: ???????? Även fast jag visste att det fanns en ganska stor risk att det skulle hända. Men den där dokumentären lät ju mycket intressant, tror inte att jag kan se den dock för det låter som att den kommer att få mig att tappa tilltron till mänskligheten haha.

 • Tess

  Jag erkänner rakt av här och nu att jag grät i morse. Vaknade 03:00 och följde rösträkningen fram till 07:00. Under dessa timmar kastades jag känslomässigt mellan hopp och förtvivlan för att landa i hopplöshet. Usch, jag är jättenegativ, pessimistisk och bitter just nu…. På det fick man en schysst snöstorm och trafikkaos som bonus 😉

 • FREEDOMtravel

  Jag är inte överdrivet insatt heller, även om man ju hört om vissa (skrämmande) saker Trump vill göra. Vet inte hur förtjust jag var i Clinton, men det hade känts betydligt tryggare och stabilare med henne vid makten!!! Detta känns obehagligt …

 • christinestories

  Haha, men åh <3 Hoppas att du fick en bra kväll i alla fall. Mys upp i sängen under täcket med ett avsnitt av en riktig mysserie 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.