Okategoriserade

Dag 3: Mina föräldrar

Mina föräldrar skildes när jag var 14 år, så det har inte alltid varit lätt de senare åren i tonåren.

Min mamma är en sådan mamma som gärna tar hand om alla. Hon är omtänksam och generös, med både saker och kärlek. Min mamma är envis som en gammal get, tankspridd och hopplös på att passa tider. Det har tyvärr gått i arv till mig.
Sen är hon superduktig på att improvisera ihop en middag. Min mamma tycker om att vara lite sådär spexig och barnslig. Sen sjunger hon gärna och har nästan alltid Rix FM eller någon artist som Peter Jöback eller liknande spelandes när man kommer över.
Hon är så osvensk som man kan bli. Pratar med folk på bussen, klagar på maten på restaurangen, vet sina grannars livshistoria och skäms inte för att säga till tjejen på Zara som provar en kavaj att hon ”är jättefin” i den.
Hon vet en massa om historia och saker man kanske inte riktigt trodde att hon skulle veta om. Sen är hon bra på att trösta och samtidigt kunna säga ifrån när man gjort fel. Även om jag säger ”jag mår bra mamma”, så vet hon när jag ljuger för att inte oroa henne.

Min pappa är lite mer sån där ”äh, life’s a bitch and then you die”-aktig. Han har lärt mig att bli en självständig person, bita i det sura äpplet och att vara kritisk. Han har fått mig att öppna ögonen och sluta se på världen som någonting som ska ta hand om mig. Man är sin egna lyckas smed och ”det kommer inga stekta sparvar flygandes”. Min pappa är verkligen en person att se upp till. Han är en man av karaktär och med integritet. Han sätter ner foten och han var den stränga föräldern medans mamma var mer mjuk. Men han har alltid varit rättvis mot mig och mina syskon och han har alltid respekterat mina val i livet, även om han nog inte alltid tyckt de var rätt. Och även om jag inte alltid håller med honom.
Min pappa tycker om att digga till skön 60 och 70-talsmusik. Han sjunger också gärna och ofta så säger han saker som ”den här låten är det skönt groove i”, eller något annat töntigt. Han lagar aldrig mat(det är min styvmamma som sköter det, som tur är… ;-P) men kan göra perfekta fiskpinnar(det är en konst må jag lova!) och goda pannkakor.
Hans skratt är hjärtligt och hans skämt är han först att skratta till. Han tycker om att spela golf och renovera hus.

Allt som allt så har jag fina föräldrar och kunde inte önskat mig några bättre. De har alltid funnits där med stöd och hjälp, och jag vet att så kommer det vara tills de inte finns där mer.
Jag älskar er mamma och pappa ♥

0

0 kommentarer

  • Ellinor

    Så fint skrivet, Christine. Hoppas att båda dina föräldrar får tillfälle att läsa detta.
    Jag tror att deras respektive egenskaper kompletterar varandra ganska så väl. Man behöver liksom båda delarna!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.