C'est la vie

C’est le Weekend

 

 

Jag startade helgen igår med ett träningspass efter jobbet. Oh yes, det var en efterlängtad reunion mellan mig och mitt gym kan jag lova. Long time no see. Det följdes upp av apéro hemma hos min svenska kompis Sara med hennes franska kille och en av hans kompisar. Som vanligt när jag och Sara ses kommer något konstigt samtalsämne upp som slutar med att vi börjar skratta hysteriskt. Det är just sådant som behövs en fredag efter en lång och arbetsam vecka. 

 

Förresten var jag och klippte mig idag. Det finns en salong här vid mig där det kostar 20 euro (alltså ca 180 spänn) för en klippning, men det är bara sur rendez-vous, alltså drop-in. Som tur är så är folk på semester nu så det var riktigt lugnt där. Jag väntade 10 minuter sedan fick jag en fin klippning av min favoritfrisör – en snubbe från La Reunion som heter Jaques och klipper som en gud. Ungefär.

 

Nu har jag precis ätit lunch och tänkte bege mig ut på stan. Flanera runt, äta glass och kanske sätta mig någonstans i skuggan och läsa min bok. Ljuva lördag.

 

 

0

0 kommentarer

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Wow, vilket flyt du har idag, Christine! Jag måste bara fråga – var ligger denna frisörsalong? Jag behöver nämligen verkligen klippa mig, men det är så dyrt överallt i Paris vad jag sett.. Så vet man aldrig vad man får..!

 • Christine&Paris

  Det heter Tchip och är en kedja. Finns lite överallt! Kolla hemsidan här: http://www.tchip.fr/ Den jag går till ligger på ure des Moines, fast jag vet ju inte vad du kommer bo sen i Paris. Hur har du det på semestern? Vågar knappt gå in ochj kolla längre för jag blir bara avundsjuk, haha 😉

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Hej igen, och tack! Jag bor i 16;e, precis vid Porte Dauphine. Så det är nog inte så långt bort. Semestern är underbar, men nu har jag varit här i mer än två veckor och börjar längta hem till Paris… Tur att vi åker på fredag. Så ska jag testa frisörsalongen och säga vad jag tycker! 😊

 • Christine&Paris

  Är det sant? Jag bodde där för flera år sedan 😊 På rue Spontini. Kanske är nära? Jo jag har själv varit på semester med en familj när jag var au pair, så jag vet vad du menar. man vill ju gärna ha sitt eget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.