Things I like

Botanisera i matbutiken

 

 

Om det är någonting jag tycker om att göra så är det att gå runt i matbutiker och plocka på mig god mat. Jag är lite i min egna värld när jag strosar runt där bland hyllorna och tittar, klämmer och studerar olika smaker och sorter av allting. Det bästa här i Frankrike är osthyllan och yogurt- och desserthyllorna. Det finns så mycket! Jag kan gå i en timme och handla och glömmer ibland bort att jag faktiskt ska åka hem också.

 

Efter jobbet idag åkte jag bort till E’LECLERC som är ungefär som en stor ICA Supermarket. ALLT finns. Dessutom är det betydligt billigare än på Franprix och Monoprix. Det ligger inte helt nära men i slutändan är det så himla värt det när man sparar 10 euro bara av att handla en påse med varor. Ibland när jag handlar inne i stan får jag nästan en känsla av att någon plockat pengar från min plånbok. Nu är det veckan innan löning så jag fick hålla tillbaka shoppinglusten lite, men favoritbrödet med nötter var jag tvungen att köpa med hem. Det blir gott att rosta i morgon bitti med C’s fasters hemgjorda aprikossylt.

 

Nu ska jag ta en dusch för att sedan ta bussen till Gare du Nord och hälsa syster välkommen till Paris.

 

 

 

0 kommentarer

 • Louise

  Åh, jag älskar att handla mat i Frankrike! Finns så himla mycket att välja på av allt, dock lite problematiskt då man är rätt ambivalent 😉

 • Jenny

  Haha, jag är precis likadan. Jag älskar att gå runt och titta bland hyllorna. Jag kan till och med "fönstershoppa" mat. Typ "den kan jag ha nästa gång jag ska laga thai" eller "åh, bra plockmat när jag ska ha fest". 😊 Och det är ju alltid mer spännande utomlands där det finns en massa saker man inte är van vid. Tyvärr böärjar det ju finnas allt överallt… Men, fortfarande kul! E’LECLERC har jag, konstigt nog, inte hört talas om. Kommer i håg att det fanns ett stort Carrefour på vägen ner från Montmartre som jag gillade det för att utbudet var så stort. Och så Monoprixen som var lite större och låg i två plan (med sådana där roliga kundvagnsliftar). Ha det så kul med syrran din nu! Kram

 • Ellinor

  Kan inte annat än att hålla med. Älskar att gå i nya matbutiker, även om det är en helt vanlig Ica, då allting känns nytt och spännande. Ännu roligre är det då man kommer utomlands och får botanisera bland en massa nya och spännande produkter! Kram

 • inspireme ?

  Älskar också att gå och plocka, klämma och känna i matbutiker, haha! Så himla rogivande…Och så kommer man ju alltid hem med något gott! 😃

 • Robin

  Men alltså jag håller med. Att storhandla för veckan är typ en höjdpunkt för mig. Blir skitsur om Anders stressar igenom eller väljer något innan jag hinner kika på alternativen. Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.