Berlin,  Fun stuff

Berlin Nightlife

Att gå ut i Berlin är inte riktigt som att gå ut i Sverige. Vårt mål igår kväll var klubben Berghain, som är väldigt omtalad just för att det ska vara en av de bästa klubbarna i Europa. Det enda kruxet är att det är som en rysk roulette vidare man kommer in eller ej. När vi kom dit ringlade sig kön lång och det första jag sa var ”jag tänker INTE stå i den där kön i en timme när vi kanske inte kommer in.”. Det slutade med att jag och Solveig trängde in oss i kön, och sedan kallade vi till oss de andra två. Tyvärr kom vi inte in, så vi tog en taxi till Watergate i stället. Det var en väldigt annorlunda upplevelse att gå ut i Berlin måste jag säga. Några konstateranden från igår:
1. Ingen bär klackar när de går ut. Det är sneakers som gäller. Nyckelordet är ”downdress”.
2. Det fanns ingen röd tråd gällande vilka som fick komma in eller vilka som blev nekade. Tydligen handlar det om vidare de ”gillar ditt ansikte eller ej” (?!).
3. Det var en bisarrt tryckt stämning i kön till Berghain. Ingen sa något och det var ovanligt lugnt för att vara en nattklubbskö. Alla var dessutom svartklädda. Det kändes nästan som en sorts sekt, haha.
4. Det är dyrt att gå på nattklubb i Berlin. Vi betalade 15€ för att komma in på Watergate vilket jag tyckte var mycket.
5. Alla röker, vare sig det är cigaretter eller hasch.
6. Det är nästan bara electromusik, eller techno. Så de som gillar att dansa till RnB lär bli besvikna.
7. Alla vakter och personer vid dörren är relativt otrevliga. Det är maktspel så det susar om det.

Vi hade dock riktigt kul på Watergate (där vi också trängde oss i kön, haha) och dansade till klockan halv fem på morgonen innan vi tog en taxi hem. Idag var vi på en marknad och efter det åkte jag iväg och träffade en viss bloggare som bor här i Berlin. Himla trevligt måste jag säga. Jag får skriva mer om det sen för nu ska jag göra mig redo för middag och drinkar.

//Going out i Berlin is a bit different than in Sweden. Last night we tried to get in to the legendary club Berghain, but without any success. So we took a taxi to Watergate instead where we danced to elctro mucis until 4.30am. Some things I noticed about the Berlin nightlife:

1. No one wears heels, and everyone is dressed in black. Downdress is the key word.
2. You might not get in to the clubs, and you might not even know why.
3. The line to Berghain was weirdly quiet. It almost felt like some sort of cult where everyone was hypnotized or waiting for an uncertain destiny. Mybe that’s even the case there.
4. The entrance fee was 15€ at Watergate, which I find expensive.
5. People smoke inside the club. And not just normal cigarettes.
6. Most clubs play electro music.
7. The guards and bouncers are all rude and play this power game. I really hate that.

It was a fun night though! Today we went to a market and after that I went to meet a blogger who lives here. I’ll write about that later. Now I need to get ready for dinner and drinks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.