Nice

10 postcards from Nice

IMG_4532

IMG_4230IMG_4494IMG_4235
IMG_4393IMG_4442IMG_4244IMG_4438IMG_4502 IMG_4417

Medan jag ligger och snorar ner min kudde (kanske inte riktigt så illa men snudd på) så passar jag på att bjuda er på ett bildregn från Nice. Det här var tredje gången jag besökte staden och jag måste säga att jag tyckte om den snäppet mer nu än jag gjort tidigare. Jag kan verkligen se mig själv bo där en dag. I alla fall de månader som vi har vinter i Sverige. Det vill säga ungefär 80 % av året. Det här vet jag att jag säger om i princip alla platser jag åker till i Frankrike och Italien, så den dagen jag bestämmer mig för att investera i en bostad utomlands kommer det bli svårt att välja plats. Däremot så tycker jag verkligen om atmosfären i södra Frankrike. Alla lever efter mottot ”carpe diem” och njuter av livet. Dessutom finns allt man kan tänkas behöva. Det är lite som Barcelona, fast på franska rivieran. Storstad, närhet till Medelhavet, tillräckligt många soltimmar för att skippa D-vitamintillskott och såklart vin till en spottstyver. Dessutom älskar jag alla platser med mycket palmer. Jag vet inte vad det är med dem men de ger mig lite extra lycka i livet.

//While I’m trying to get past this cold, I thought I’d share these pictures that I took while I was in Nice. This city in the south of France is exactly the kind of place where I could see myself living one day. I know I say that about basically every place I visit in Italy or France, but I really like the atmosphere and lifestyle down there. Besides, it has everything you could ever need in life. Good food, cheap wine, shopping and nightlife, the Mediterranean Sea, sun and… palm trees. I love palm trees! 

0 kommentarer

  • Eva

    Helt sjukt fina bilder från Nice, läste faktiskt inlägget precis innan jag såg vad som hände på Promenaden…. NIce är ett perfekt resmål, vi gillar att åka dit på höste när det inte är så mycket turister, men ändå lite sommarvarmt. Havet, bergen, alla konstmuseum, bara vara och lätt att göra utflykter till andra ställen. Menton och Antibes är små gulliga städer för en dagsutflykt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.