Vardagslyx

Vilse i Marais


The post-it always sticks twice, heter ett Sex and the city-avsnitt. 🙂

På Svenska institutet så hade de en utställning med svensk konst. Det här var lite kul. Folk hade satt upp en massa post it-lappar och skrivit vad de tycker är dålig smak. Sen hade de IKEA-möbler, Carl Larsson-målningar och någon annan skum sak som vi inte riktigt fattade. Vi tyckte inte riktigt det representerade svensk konst bra.


Emelie kollar in alla post-its.


Det står ungefär "Vad är dålig smak för er?"


"Dålig smak är att vara svensk", står det. Haha! As if! Kolla svaret. ;-P

Jag och Emelie hade en lång eftermiddag idag med lunch på Institute Suédoise(soppa, kaffe och så kanelbulle… yummie!), utställning på samma ställe, te-provning i Marais(Marais är mitt nya favoritområde och vi var inne i en te-butik som du skulle älska Sophia!) och lite fönstershopping på rue de Rivoli. Dock gick vi lite vilse bland smågatorna i Marais och höll på att vandra upp helt åt helskotta istället för ner till Rivoli. Efter att vi lyckats missuppfatta båda våra kartor så fick vi fråga efter vägen. Där stod vi som två turistiga fån med två kartor och hade lyckats gå åt andra hållet. Haha!
Tur att vi gick in i te-butiken annars hade vi kommit på det vid Gare de l’Est. Eller kanske inte riktigt. 😉 Den var riktigt mysig btw och Emelie gick bananas eftersom hon är en riktig te-dyrkare. Själv blev jag lite kär i de söta små rosa tekannorna och teburkarna de sålde där. Och det gjorde inget att vi gick vilse där för det var så himla mysigt. Väldigt franskt.

Vi skildes åt på Les Halles och åkte hemåt. Ikväll har jag suttit på msn med Nathalie för att försöka bestämma något om helgen. Det blir iafl fest och (troligtvis) utgång på fredag, middag och bar på lördag och så Parc Asterix på söndag.
It’s gonna be a great weekend!

Nu är jag trött som bara den och har dessutom ont i magen. Hälsan är ur balans nu pga dålig kost(läs: Nutellamackor och kakor) och min hy är katastof av samma orsak, samt för att jag sover för få timmar när jag ska upp tidigt. Jag har miljoner finnar och känner mig allt annat än snygg med alla röda prickar!
Så det blir ett avsnitt Grey’s nu och sen sova.

0 kommentarer

  • Christine i Paris

    B: Fan vad trist. :-/ Flickvännen kan inte komma med då? Har du ingen kompis i Sthlm du kan träffa? Nej inte så kul att vara där ensam i 2 dagar kanske…

    Hoppas det löser sig på något sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.