Travels

Trip to Palanga

 

 

Lite om resan jag var på förra veckan. Jag flög alltså på jobbresa till Litauen med en kollega, i ett oroväckande litet plan. Det var första gången jag faktiskt kände mig lite orolig över att flyga, men resan gick bra. Det var första gången jag var i någon av de baltiska länderna och jag blev positivt överraskad. Det var rent och fint, och människorna är väldigt trevliga. Deras nivå vad gäller engelskakunskaper ligger inte långt framför Frankrike, men de är i alla fall lite mer serviceminded än fransmännen.

 

Vi bodde första natten på Palanga Spa Design Hotel. Efter att vi checkat in på hotellet och ätit en snabb lunch på hotellrestaurangen, tog vår guide oss runt i Palanga. Det var svinkallt när vi var där, och fullkomligt dött, men på sommaren kan det bli runt 25 grader och då fylls stranden med glada och nyrika ryssar. 

 

Middagen åt vi på en restaurang över gatan. Riktigt god mat är det i Litauen och väldigt billigt dessutom. En förrätt kostar mellan 2-5 euro, en huvudrätt mellan 8-13 euro och dessert kan man hitta för 1,5 euro. Helt galet!

 

 

 

0

0 kommentarer

  • Klara

    Hej christine! Jag ska till paris i januari med min pojkvän. Vi ska bo i Quartier Latin. Jag undrar om du har nåt tips på marknader i rheten eller på övriga saker vi kan hitta på där? Kram Klara

  • Emelie - Lever drömmen i Paris!

    Omnom. Den där efterrätten hade jag gärna satt tänderna i. Tänka sig. Jag har faktiskt hört att de baltiska länderna ska ha väldigt bra rykte, men att de ofta glöms bort.

  • Christine&Paris

    Hej Klara! Jag har tyvärr inte så bra koll på just marknader runt det området, men det ska finnas en vid Place Monge på lördagar. Googla "marchés à paris 5eme" eller "marché parisiens 5eme" så kommer det nog upp lite olika. Det kommer upp ett inlägg iikväll med tips på vad man kan göra på vintern i Paris. Så håll utkik 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.