My Sweden

The Swedish ”Mys”

Idag börjar det mysigaste med hela året. Det är nog det jag tar med mest från Sverige när jag är i Paris. Det mysiga. I Frankrike har man taklampan tänd under söndagsmiddagen, kollar på film i soffan med skorna på och jag kan intyga att min kille inte äger ett endaste par mysbyxor(fast jag tror att han är avundsjuk på mina). Mys existerar inte där.

Men här myser vi mest hela tiden. Och nu är det julmys. Jag tycker inte om kyla, vinter och kolsvarta mornar, det är en sak som är säker. Men varje höst längtar jag efter 1:a advent så jag får lyssna sönder Peter Jöbacks julskiva, missbruka pepparkakor och hänga upp julstjärnan i fönstret. Igår fick jag två julstjärnor i växtform och nu ska jag ner till källaren och hämta ”jullådan”.

It’s Christmas Time!

0 kommentarer

 • Ellinor

  Visst är det mysigt! Älskar denna tid innan jul särskilt mycket. Det är lite då alla förväntningar byggs upp. På juldagen är jag dock så trött på allt att jag gärna packar ner det igen haha I och med Paris förra hösten missade jag ju allt detta med advent, så i år blir det extra speciellt.

  Visst hade det varit underbart att ha en tidsmaskin och kunna zappa sig fram och tillbaka mellan årtioenden.
  Jag håller tummarna för att jag och mina kompisar lyckas knipa några biljetter till Bruce Springsteens konsert i sommar, vilka släpps nu på onsdag!

  Kram

 • Kajsa | Långt hemifrån men samtidigt hemma

  Jag har inte heller några myskläder överhuvudtaget. Och vill nog inte ha några heller för den delen. Dock så är julen en av höjdpunkterna på året också för min del!

 • Karin

  Älskar det! Har inte några juldekorationer alls uppe än så länge men det får det bli ändring på.

  Jeff de Bruges är rätt dyrt men det är så värt det! chokladen är verkligen helt underbar. Tror det kostar 9 euro för 200 g ungefär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.