Paris Tips

Saint-Honoré

Följ med till området kring rue Saint-Honoré i Paris. En gata som sträcker sig från Les Halles till Place de Vendôme och där de chica Parisarna håller till. Trots att det är lite dyrt och snobbigt, så är det ett av mina favoritkvarter i Paris.

Rue Saint Honoré går parallellt med rue de Rivoli och enklast för att ta sig dit är att ta metron (linje 1) till Louvre-Rivoli, Palais Royale, Tuileries eller Concorde och sen promenera upp.
Förutom lyxbutiker som Miu Miu, Christian Louboutin och Mulberry så hittar man här mysiga boulangerier, trendiga designhotell, chocolaterier med fantastiska skyltfönster, mysiga restauranger och brasserier med typiska franska uteserveringar. Även den hypade trendbutiken Colette ligger i hörnet rue 29 Julliet/rue du Marché St Honoré. Om ni vill ha något som inte så många andra har och tjänar en bra slant varje månad så får ni inte missa den butiken!


Petit Bateau är frankrikes svar på Polarn och Pyret, med like högre priser. Deras baskläder är i fenomenal kvalitet! Sömmarna håller tvätt efter tvätt. Zadig & Voltaire gör grymt snygga (och dyra, jag dräglar lite i skyltfönstret varje gång jag går förbi på väg till Natalie’s port) kläder, men kvaliteten är enligt rykten desto sämre.

I mitten av rue du Marché St Honoré hittar man – förutom underklädesbutiken Princesse Tam-Tam – den här lyxiga vintage-butiken. Här kan du köpa allt från Chaneldräkter anno 70-tal till oanvända skor från Manolo Blanik och orginella klänningar från Valentino eller Alaïa.

Där ligger även kvarterets fiskhandlare. Här kan du köpa färsk fisk eller en snabb lunch att äta på plats.

Place du Marché Saint-Honoré hittar ni American Apparel och The Kooples. I ett hörn ligger Marc by Marc Jacobs-butikerna…

… och några meter bort, Le Pain Quotidien (= det dagliga brödet). Ett bra ställe för frukost, brunch eller afternoon tea.
På kvällen vaknar restaurangerna på torget till liv. Här kan man bland de lite dyrare ställena hitta tre-rätters menyer för 25-30 euro.

Ett stenkast bort ligger avenue l’Opera, gatan som leder till den stora magnifika Opera Garnier.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.