Paris Tips

Paris: Vintage Bar

Jag tänkte att det kanske är dags för lite Paris-tips. Nu när jag faktiskt börjar lära känna den här stan och hitta mina små smultronställen. 🙂

På söndagar är det mesta i Paris stängt. Många restauranger är igenbommade, butikerna på shoppingstråket(förutom Champs Elysées, där har de flesta öppet 7 dagar i veckan fram till midnatt) är stängda och så även de flesta matbutiker. Söndagar är en dag för utflykter, promenader och parkhäng.
Men i Marais är det ofta full rörelse även sista dagen i veckan. Folk sitter på alla de mysiga caféerna och restaurangerna och brunchar och de flesta butikerna i området håller öppet.

En Vintage-butik som man bara inte får missa om man åker hit är Vintage Bar. Den ligger på rue de la Verrerie, nästan paralellt med rue de Rivoli(har ingen aning om numret men nära Hotel de ville, snett upp höger om köpcentret BHV.
Där kan man hitta Gultier-toppar, sjalar från Hèrmes, Chaneldräkter från 60-talet och Louboutin-pumps om man har tur(och råd!). Men de har även en massa smycken till någorlunda billiga priser. Ringar i massor, halsband i överföd.

Tro mig man blir lyrisk! Hett tips om ni planerar en Paris-tripp i höst.

0 kommentarer

  • Julia

    Hej!
    Jag och min sambo ska snart åka till Paris för första gången. Jag undrar om du kan tipsa om någoit bra ställe att bo på i en vecka i börrjan av juni.
    Vilket område är bäst om man vill se allt från triumfbågen till Dalí's museum?
    Mycket tacksam för svar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.