Travels

Lite fler bilder från Strasbourg


Strasbourg är verkligen en mysig stad. Fransmännen och tyskarna har bråkat om den i flera århundraden men sedan 1944 har den tillhört Frankrike. Dialekten är dock ganska speciell och många har tyska som modersmål.


Lägg märke till Conversen och den tjocka vinterjackan. Haha, fransmän!


Katedralen.


Vissa delar kändes som Venedig med husfasader som gick ner i kanalen.


Tänk att kunna sitta på uteservering i november med solbrillor. Underbart!


Bretzels


Husen var otroligt fina. Eftersom Strasbourg tillhört Tyskland så präglas staden till stor del av den tyska arkitekturen.


I någon park i sydöstra delen av staden.

Här har ni lite fler bilder från när jag och Christophe var i Strasbourg för några veckor sedan. Jag gillade verkligen den staden och skulle kunna tänka mig att åka it igen. Kanske till våren. Avståndet är att jämföra med Malmö-Norrköping men det tar bara 2 timmar med TGV från Paris. Jag gillar TGV.

0 kommentarer

 • Linnea

  WOW vilken trevlig blogg!!
  Jag och min Sambo var i Paris i Oktober och föll med detsamma för staden och planerar numera att inom (snar) framtid kanske flytta dit.
  För min del är det utbildning i Sverige samt språket som håller mig kvar, men det kanske är lättare att lära när man är där?

  Har du några tips ang. lägenhet. Är det vårt att få tag på hyreslägenhet etc??

  Ha det bra!
  kram Linnéa

 • Carolina

  Jag gillar också TGV! Dock så har deras lilla trudilutt (den som man hör när ett tåg anländer eller åker) etsat sig fast i minnet och ger mig ont i magen. Det är alltför många gånger jag suttit på ett dumt tåg och åkt iväg snörvlandes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.