My Sweden,  Things I like,  Weekend

Kärlek, minnen, fika och Malmö

Jag började titta på filmen Love, Guaranteed (Netflix) förra helgen men hade en släng av ”finns-det-inga-normala-snubbar-i-det-här-förbannade-landet-singel-bitterhet” och orkade därför inte se klart den då. Medan jag åt min lördagsfrukost i soffan tänkte jag att det kanske är mysigare att titta på en sliskig romcom än ett blodigt Game of Thrones-avsnitt. Tyvärr gjorde den andra delen av den här värdelösa sötsliskiga historien mig mer illamående än att se (SPOILER ALERT för den som ännu inte sett säsong sex och framåt av GoT!) Samwell dra bort gråfjäll från Jorah Mormonts rygg. Den var så förutsägbar och fjantig att jag blev irriterad. Med andra ord kan du gå vidare i livet utan att titta på Love, Guaranteed. Varsågod för att jag slösade 1,5 timme av mitt liv så att du slipper göra det.

Förresten så var en kaka och kaffe inte min frukost. Så assimilerad i den franska kulturen blev jag aldrig. Bilden är från förra helgen när jag kilade in på ett av stans äldsta kaféer och köpte med mig min favoritkaka. Mamma och jag brukade gå dit och fika när jag var barn, så ägarinnan kände igen mig och sa; ”Jag minns att du brukade komma hit med din mamma. Hälsa henne från mig!”. Detta var alltså 20-25 år sedan. Det fanns å andra sidan inte så många kaféer i Malmö på den tiden så vi var nog där ganska ofta. Utöver Martins Konditori fanns fiket ovanpå Din Sko på Södergatan (någon annan från Malmö som är född tidigare än 1990 och som minns det stället?) och ett inne på Kronprinsen som hade en massa akvarium och växter. Det senare gick vi till för att jag brukade spela piano hos en äldre dam i Slottsstaden som hette Gullan. Det var tider det! Min kärlek till kakor och frekventa kafébesök kommer inte helt oväntat från mamma.

På tal om mamma, Malmö och fika så bjuder jag på några bilder från ett par veckor sedan i just det temat.

Här är min mamma! Kan man tro att hon är 72 år?

Det var en typiskt skön sensommardag med ljumma, sydliga vindar och molnfri himmel.

Här har ni mig också. Poserandes lite sådär avslappnat bloggigt framför stadsbiblioteket.

Jag tycker att kontraster som denna med det nya och moderna ihop med gamla byggnader från begynnelsen av det förra seklet är så fascinerande. Längst upp i den högsta byggnaden ligger Malmö Live Skybar.

Möllan i Slottsparken. Jag kan önska att jag bodde närmre någon av stans parker. Det är så mysigt att hänga där.

Bilder från Gamla Väster, Malmös äldsta kvarter. Just Västergatan (och Adelgatan) som bilderna är fotograferade på var huvudgata under medeltiden. Tänk att det för flera hundra år sedan strosade runt människor här? Coolt ändå.

Det är inte riktigt lika varmt idag som det var just den här dagen i slutet på augusti, men solen skiner i alla fall. Min kära mamma behöver hjälp med installationen av digital TV så jag ska över dit och ordna det. Eftersom att den här veckan var så intensiv jobbmässigt behöver jag återhämtning. Med andra ord tänker jag idka selfcare och avkoppling i helgen. Vila, träning, matlagning och göra sådant jag blir glad av. Dessutom vill jag få iväg en jobbansökan som jag ska sätta igång med nu.

Vad har du för dig i helgen?

0 kommentarer

  • teruko

    Firade igår vår son, som fyllde 41 ! Heelt ofattbart… Tid är en märklig företeelse.

    Håller med om att din mamma ser ungdomlig ut. Vi är jämgamla för övrigt 😊 Ibland tror jag också att det är en sorts gammaldags ”barnbokspåverkade” minnen vi har av hur man ser ut som äldre? De jag känner i min egen ålder ser absolut inte ut som några ”gummor”. Kvällens nöje blir att äta en råbiff tillsammans med mannen. Läckert! Imorgon ser jag fram emot att följa målgången i Paris för Tour de France . Sänds på Eurosport och rekommenderas för Parisälskare. Alltid kul!

    Önskar dig en fin helg!

  • christinesstories

    Haha, jo det har du såklart rätt i! Man blir så gammal som man gör sig 😊 Du verkar också vara en pigg och ungdomlig 70-plussare. Hoppas att firandet av din sons födelsedag blev lyckat och att råbiffen var smarrig. Jag är inte så mycket för cykelsporter så jag får tanka på med Parisinspo på andra sätt. Ha en fortsatt fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.